Dogodine još jača promocija turizma Šibensko-kninske županije

Slika /arhiva/sib-knin-grb.jpg

Turistički djelatnici s područja Šibensko-kninske županije u 2011. godini očekuju povećanje turističkog prometa najmanje za jedan posto u odnosu na 2010., a nadaju se i porastu broja noćenja, čulo se na današnjoj sjednici Skupštine županijske Turističke zajednice na kojoj su rezultati ovogodišnje turističke sezone ocijenjeni i više nego zadovoljavajućim.

U Šibensko-kninskoj županiji u jedanaest mjeseci 2010. u odnosu na isto razdoblje prošle godine bilježi se porast turističkih dolazaka od dva posto, te porast noćenja od čak 10 posto, što je za recesijsku godinu i više nego zadovoljavajuće.

Članovi Skupštine donijeli su i nacrt proračuna s kojim će županijska TZ-a raspolagati u 2011. godini, koji iznosi nešto više od četiri milijuna kuna i za oko 300 tisuća kuna je veći od ovogodišnjeg proračuna TZ-a.
Proračunsko povećanje obrazloženo je povećanjem aktivnosti na promidžbi destinacije te na stvaranju prepoznatljivog identiteta Šibensko-kninske županije.

Tako je planirano sudjelovanje Turističke zajednice Šibensko-kninske županije na čak 18 sajmova diljem Europe, a za tu svrhu u proračunu za iduću godinu osigurat će se 410 tisuća kuna.

S ciljem bolje prezentacije županije u planu je izrada i tiskanje informativnog vodiča "Regija Šibenik", koji će sadržavati sve važne turističke informacije, a županijska TZ sufinancirat će tiskanje dvojezične brošure ukupne ponude ruralnog turizma s katalogom svih seoskih domaćinstava, te brošure koja bi sadržavala sve pješačke i biciklističke staze u županiji. (Hina)

Pisane vijesti