Dodjela Zlatne penkale u Rovinju

Slika /arhiva/rovinj-1463.jpg

Dodjela nagrade „Zlatna penkala“ za 2006. godinu održat će se od 31. svibnja do 2. lipnja u Istri, priopćili su danas iz Hrvatske turističke zajednice.

S ciljem da istakne vrijednost profesionalnog pristupa pisanju o Hrvatskoj u inozemnim medijima, HTZ će ovom nagradom zahvaliti novinarima na njihovom doprinosu u promociji hrvatskog turizma na inozemnim tržištima.

Nagradu „Zlatna penkala“ HTZ dodjeljuje treću godinu za redom, a ovogodišnje domaćinstvo je temeljem internog natječaja sustava županijskih turističkih zajednica pripalo Turističkoj zajednici Istarske županije. U tijeku su završne pripreme za održavanje „Zlatne penkale“, a svečana ceremonija dodjele nagrada održat će se na Crvenom otoku u blizini Rovinja.

„Zlatna penkala“ dodjeljuje se u dvije kategorije: za najbolji tiskani materijal i najbolju TV ili radio emisiju. Čak 38 novinara s emitivnih turističkih tržišta nominirano je za ovu prestižnu nagradu, a od toga je 20 nominacija za pisanu reportažu te 17 za TV i 1 radio reportažu.

Tijekom boravka u Istri novinarima iz cijelog svijeta prezentirat će se bogato kulturno-povijesno nasljeđe s modernom arhitekturom i umjetnošću, slikoviti gradići i prirodne ljepote tople istarske unutrašnjosti te jedinstveni gastro i eno doživljaji zelenog Mediterana.
 



Pisane vijesti