Dodjela nagrade Zlatna penkala stranim turističkim novinarima

Slika /arhiva/HTZlogo.jpg

Ličko-senjska i Karlovačka županija ovih će dana ugostiti 25 stranih novinara koji su u prošloj godini u svojim zemljama najbolje predstavili hrvatski turizam.

Hrvatska turistička zajednica i ove godine, osmi put za redom, nagradama „Zlatna penkala“ zahvaljuje inozemnim novinarima na njihovom doprinosu u promidžbi hrvatskog turizma u svijetu u 2011. godini.

Svečana dodjela nagrada održava se u Otočcu, u ponedjeljak, 28. svibnja 2012. godine, u hotelu Park s početkom u 20.30 sati.

Nagrade se dodjeljuju u dvije kategorije: za najbolji tiskani materijal i najbolju TV ili radijsku emisiju. Nominirani novinari, njih 25, dolaze s naših ključnih emitivnih tržišta, gdje su u protekloj godini svojim pisanjem i reportažama predstavili ljepote i turističku ponudu Hrvatske.

Za njihov trodnevni boravak u Hrvatskoj, turističke zajednice Karlovačke i Ličko-senjske županije osmislile su poseban program, pa će novinari na putu prema Lici posjetiti Rastoke, a tijekom boravka imat će priliku upoznati se s turističkim sadržajima kontinentalne Hrvatske, koja se posljednjih godina sve više otkriva stranim, ali i domaćim gostima.

Novinari će tako kušati autohtona jela, upoznati se s kulturnom baštinom, uživati u nastupima kulturno-umjetničkih društava te u svoje zemlje ponijeti dojmove, koji će možda pronaći mjesto u njihovim budućim reportažama.



Najave