Dodjela godišnjih nagrada Suncokret ruralnog turizma Hrvatske

Slika /arhiva/141002_rural_sunc-1.jpg

Dodjela nagrada Suncokret ruralnog turizma Hrvatske 2014. godine, 2. listopada 2014. u Zagrebu, okupit će predstavnike većine hrvatskih županija koje su nominirale svoje lokalne projekte ruralnog turizma za ovu nagradu. Stručnjaci, članovi ocjenjivačke komisije, pregledali su i kroz dva kruga ocijenili pristigle prijave te izabrali tri najbolje u svakoj od sljedećih kategorija: turistička seljačka gospodarstva, poduzetnici u ruralnom turizmu, ruralno-turistički projekti, ruralno-turističke manifestacije te tradicijska ruralna gastronomija. Uz to, dodijelili su i posebne nagrade pojedinim projektima.

Nastavljajući podizati kvalitetu komunikacije o ruralnom turizmu, ovaj natječaj i nagrade, poseban će naglasak staviti na još intenzivniju promociju bogatstva i potencijala ruralnog turizma u Hrvatskoj kao jedan od ključnih čimbenika prepoznatljivosti Hrvatske u svijetu.

"Hrvatska je izuzetna zemlja s velikim potencijalima u ruralnom turizmu, koje zasad još uvijek nismo u potpunosti iskoristili. Stoga bismo željeli još intenzivnije nastaviti promociju upravo tog dijela i kroz ovu našu nagradu Suncokret. S razlogom smo ponosni na bogatstvo našeg ruralnog turizma i sve ono što možemo ponuditi, a najbolja potvrda toga je rastući broj gostiju koji posjećuju naša ruralna gospodarstva", naglasila je mr. sc. Dijana Katica, predsjednica udruge „Klub članova - Selo“, glavnog organizatora ovog projekta.

Program počinje u četvrtak, 2. listopada u 13.00 sati u dvorani Matis Absolut Lounge, Trg Stjepana Radića 3 u Zagrebu.

Svaka od županija predstavit će se malim izborom pregleda ruralnog turizma ispred dvorane.
 



Najave