Dodijeljeno četrdeset certifikata ISO 9001:2015 putničkim agencijama

  • Slika /webnew/171215_uhpa1.jpg
  • Slika

Ministar Cappelli prisustvovao je svečanoj dodjeli certifikata ISO 9001:2015 za 40 agencija iz cijele Hrvatske, članica Udruge hrvatskih putničkih agencija (UHPA). Prestižni certifikat dodjeljuje se agencijama koje su, s ciljem međunarodne konkurentnosti, u svoje poslovanje uvele sustav upravljanja kvalitetom. Certifikate je članovima Udruge hrvatskih putničkih agencija (UHPA) uručio Gari Cappelli, ministar turizma, i Tomislav Fain, predsjednik UHPA-e.

Tom prigodom, ministar Cappelli istaknuo je važnost turističkih agencija i njihovih zaposlenika za kvalitetan i održivi razvoj hrvatskog turizma te izrazio punu potporu Ministarstva turizma i Hrvatske turističke zajednice projektima UHPA-e: „Čestitam svim agencijama koje su ovaj prestižni certifikat zaslužile predanim radom i uspostavljanjem sustava upravljanja kvalitetom kojim postaju konkurentnije na turističkom tržištu, ali i samoj Udruzi. Ponuda putničkih agencija jedna je od najvažnijih stvari u razvoju turizma, motivator dolazaka naših posjetitelja te pruža dodatnu vrijednost cjelokupnom turizmu. Stoga ćemo u Ministarstvu turizma i dalje pratiti i podržavati rad Udruge hrvatskih putničkih agencija i njenih članica koje niz godina rade na kvaliteti i garanciji da gosti znaju što mogu očekivati od turističkih agencija.“

Projekt ISO certifikacije UHPA je pokrenula 2012. godine što je rezultiralo certifikacijom prve grupe članova Udruge u 2014., druge grupe u 2015. godini, te recertifikacijom četrdeset članova 2017. godine. Danas je UHPA prva strukovna udruga u turizmu u Hrvatskoj koja je nositelj certifikata ISO 9001:2015 te jedna od rijetkih koja je u proces certifikacije ušla s mrežom svojih članova te uspješno provela projekt implementacije i certificiranja sustava upravljanja kvalitetom. Certifikaciju je provela certifikacijska kuća Lloyd's Register Quality Assurance. Projekt je podržalo i Ministarstvo turizma Republike Hrvatske.

Pisane vijesti