Dodijeljene turističke nagrade "Zlatna koza-Capra d' oro"

Slika /arhiva/110727-rovinj-b1.jpg

Godišnje turističke nagrade "Zlatna koza-Capra d'oro" Turističke zajednice Istarske županije dodijeljene su u srijedu u Rovinju, a glavnu nagradu za poseban doprinos promociji turizma Istre dobili su Austrijanka Astrid Steharnig iz bečke agencije Team4Tourism te obitelj Fernetich iz Brtonigle, vlasnica malog obiteljskog hotela i restorana San Rocco.

Astrid Steharnig zaslužila je nagradu zbog povezivanja istarske Turističke zajednice i njemačkog automobilskog diva BMW-a, a obitelj Fernetich ove je godine obilježila desetu obljetnicu rada svoga luksuznog hotela koji je u više navrata proglašavan najboljim malim hotelom u Hrvatskoj.

U kategoriji manifestacije odnosno događanja, najboljim je proglašen svjetski turnir u odbojci na pijesku Swatch Beach Volley Major Series Poreč, koji se u tom gradu odvijao početkom lipnja dok je u kategoriji vizualnih komunikacija nagradu osvojila tvrtka Level 52 digital media iz Rapca za promotivni film "Cycling in Istria" koji promovira biciklistički turizam u Istarskoj županiji.

Rovinjska hotelska kuća Maistra primila je nagradu za obnovljeni hotel Adriatic, u kategoriji inovativni proizvod. Riječ je o objektu koji nudi dimenziju autentičnosti, a jedinstvenost i gotovo muzejski značaj hotela prezentira se u zbirci umjetničkih djela koja broji preko stotinu radova raspoređenih u intimi 18 soba i zajedničkih prostorija.

Najboljim turističkim proizvodom proglašen je Valamar Isabella Island Resort na otoku Sveti Nikola,  porečke hotelske kuće Valamar Riviera. Riječ je o najvećoj ovogodišnjoj investiciji u Istri kojom su potpuno obnovljeni svi kapaciteti na tom otoku i stvoren resort s četiri zvjezdice.

(Hina)



Pisane vijesti