Dodijeljene nagrade na sajmu "Eko-Etno Hrvatska"

Slika /arhiva/010-EEHET_logo.jpg



Pretposljednjega dana 8. Međunarodnog sajma proizvoda i usluga ruralnih područja "Eko - Etno Hrvatska", koji se održava u Zadru, dodijeljene su danas nagrade i priznanja najboljim izlagačima.

Na otvorenoj sceni ispred zadarske dvorane "Krešimira Ćosića" Zlatnom poveljom za najbolji nastup nagrađen je Ured za poljoprivredu i šumarstvo grada Zagreba.

Srebrnu povelju u istoj kategoriji dobila je Zadarska županija, a brončanu povelju Osječko-baranjska županija.

U ostalim kategorijama, uz zlato za najbolju prezentaciju, Zadarska županija proglašena je i najboljim domaćinom.

Najatraktivniji scenski nastup imala je Vukovarsko-srijemska županija, a prirodni proizvod "Lavanda" tvrtke "Agro-Stemar" iz Dugoga Sela proglašen je najatraktivnijim eko-etno proizvodom.

Posebno povelju za inozemne izlagače dobila je Južnomoravska regija iz Republike Češke.

U sklopu petodnevnoga sajma 350 izlagača ponudilo je tradicionalne proizvode hrvatskih ruralnih krajeva i predstavilo turističku ponudu. Osim izložbenog dijela, održani su brojni stručni i znanstveni događaji, te promidžbene i edukativne aktivnosti vezane za hrvatski i europski ruralni prostor.

8. Međunarodni sajam proizvoda i usluga ruralnih područja "Eko - Etno Hrvatska" završava sutra brojnim događanjima. Čitavoga dana sajam će biti otvoren za posjetitelje, postavljena je Eko-etno tržnica, a uz kulturno-umjetnički program održat će se i radionica pod nazivom "Sir u autohtonoj hrvatskoj kuhinji".

Sajam je održan pod generalnim pokroviteljstvom predsjednika Republike Ive Josipovića, a organizator je udruga "Hrvatski farmer". (Hina)

Pisane vijesti