Dirk Lange pohvalio ostvarenje projekta "Milinarski put" u Međimurju

Slika 16.12.2009

Izaslanstvo Europske komisije, koju je predvodio Dirk Lange, voditelj Odjela za Hrvatsku u Općoj upravi za proširenje te komisije, posjetilo je danas Međimurje u vezi s 450 tisuća eura vrijednim projektom "Mlinarski put", koji s 59 posto sufinancira Europska unija.

Projekt "Mlinarski put" financiran je u sklopu Programa PHARE 2005 INTERREG III - prekogranične suradnje Slovenije, Hrvatske i Mađarske, a njegov rezultat je ustanovljenje Puta mlinica uz rijeku Muru, prikupljanje etnografske zbirke, poduka obrtnika za predstavljanje starih obrta za turističku ponudu te uspostava i opremanje turističko-informativnog centra u Svetom Martinu na Muri.

Lange je posjetio obnovljen mlin u Žabniku, vinariju Lovrec, a u turističko-informativnom centru u Svetom Martinu na Muri izrazio je zadovoljstvo ostvarenim projektom, te je pohvalio pograničnu suradnju sa susjedima i obećao svoju pomoć u budućim projektima.

Domaćin izaslanstva EK-a zamjenik međimurskog župana Matija Posavec rekao je da Međimurska županija što je više moguće iskorištava to što je jedina hrvatska županija koja graniči s dvjema zemljama članicama EU-a, o čemu svjedoči i velik broj projekata koji se provode.

Kako je rečeno, to je prvi put da je Lange posjetio Hrvatsku, a da mjesto posjeta nije bio Zagreb. (Hina)


Pisane vijesti