DHT: Grad Split turistički prvak Hrvatske 2012

Slika /arhiva/121019-mint_1.jpg

Dodjelom turističkih nagrada za najbolja turistička odredišta i za djelatnike godine u turizmu večeras su u dubrovačkom hotelu Valamar Lacroma, u prisustvu premijera Zorana Milanovića, završili Dani hrvatskog turizma 2012 koji su okupili blizu dvije tisuće domaćih i stranih turističkih djelatnika i njihovih gostiju. Na dodjeli nagrada uz premijera bili su i potpredsjednik Vlade i ministar Branko Grčić, te ministri Gordan Maras, Siniša Hajdaš Dončić, Željko Jovanović i domaćin ministar turizma Veljko Ostojić, kao i brojni saborski zastupnici, župani, gradonačelnici, načelnici i drugi. Uručujući nagradu gradu Splitu za ovogodišnjeg turističkog prvaka Hrvatske i za najbolje mjesto na Jadranu premijer Milanović je čestitao svima na poslu u kojem je ključno povjerenje i u kojem nema opraštanja, jer nezadovoljni turist se neće opet vraćati. Naglasio je da turizam puno govori o Hrvatskoj, to je njena slika, te da možda ne možemo izmisliti novi antibiotik ali možemo privući turiste ponudom, kvalitetom i gostoljubivšću.

Dodjelom turističkih nagrada za najbolja turistička odredišta i za djelatnike godine u turizmu večeras su u dubrovačkom hotelu Valamar Lacroma, u prisustvu premijera Zorana Milanovića, završili Dani hrvatskog turizma 2012 koji su okupili blizu dvije tisuće domaćih i stranih turističkih djelatnika i njihovih gostiju.

Na dodjeli nagrada uz premijera bili su i potpredsjednik Vlade i ministar Branko Grčić, te ministri Gordan Maras, Siniša Hajdaš Dončić, Željko Jovanović i domaćin ministar turizma Veljko Ostojić, kao i brojni saborski zastupnici, župani, gradonačelnici, načelnici i drugi.

Uručujući nagradu gradu Splitu za ovogodišnjeg turističkog prvaka Hrvatske i za najbolje mjesto na Jadranu premijer Milanović je čestitao svima na poslu u kojem je ključno povjerenje i u kojem nema opraštanja, jer nezadovoljni turist se neće opet vraćati. Naglasio je da turizam puno govori o Hrvatskoj, to je njena slika, te da možda ne možemo izmisliti novi antibiotik ali možemo privući turiste ponudom, kvalitetom i gostoljubivšću.

Nada se da će u Hrvatskoj biti više dobro popunjenih hotela i drugih objekata u kojima će ljudi, posebno mladi raditi cijelu godinu, a ne samo sezonski, jer, kako je kazao, turizam je očito naša sudbina, u tome smo dobri, a cilj je biti najbolji u Europi.

Ministar turizma Ostojić dodijelio je nagrade djelatnicima godine, kazavši da su oni najzaslužniji za uspjeh turizma čiji odlični rezultati nisu slučajni nego mukotrpan rad u privlačenju turista. Vjeruje da će i iduću 2013. odgovorno i ozbiljno pripremiti te nema razloga da to opet ne bude jedna dobra turistička godina.

Sve nagrade:

N A G R A D E 2012. HTZ
NAGRADE 2012. HGK&HRT

Dubrovnik, 18.-19. 10. 2012.



Pisane vijesti