DHT: Dodijeljena priznanja i nagrade u akciji „18. Turistički cvijet - kvaliteta za Hrvatsku 2014.“

Slika /arhiva/DHT014_cover.jpg

Hrvatska gospodarska komora je večeras, prvog dana manifestacije „Dani hrvatskog turizma“ koja se ove godine održava u Opatiji, dodijelila priznanja odnosno nagrade u akciji „18. Turistički cvijet - kvaliteta za Hrvatsku 2014.“ Tako su Čakovec, Varaždin i Zagreb dobili priznanje za nominaciju za najbolje destinacije na kontinentu, Bol, Brela i Vis za nominaciju za najbolje male destinacije na Jadranu, a za nominaciju u kategoriji najboljih srednjih destinacija na Jadranu priznanje su dobili Novigrad, Opatija i Split. Osim toga, Rab, Rovinj i Šibenik dobitnici su priznanja za nominaciju u kategoriji najboljih velikih destinacija na Jadranu.

Hrvatska gospodarska komora je večeras, prvog dana manifestacije „Dani hrvatskog turizma“ koja se ove godine održava u Opatiji, dodijelila priznanja odnosno nagrade u akciji „18. Turistički cvijet - kvaliteta za Hrvatsku 2014.“

Tako su Čakovec, Varaždin i Zagreb dobili priznanje za nominaciju za najbolje destinacije na kontinentu, Bol, Brela i Vis za nominaciju za najbolje male destinacije na Jadranu, a za nominaciju u kategoriji najboljih srednjih destinacija na Jadranu priznanje su dobili Novigrad, Opatija i Split. Osim toga, Rab, Rovinj i Šibenik dobitnici su priznanja za nominaciju u kategoriji najboljih velikih destinacija na Jadranu.

Priznanje za 1. mjesto za najbolji mali hotel na kontinentu osvojio je hotel Villa Magdalena iz Krapinskih Toplica (drugo mjesto hotel Waldinger iz Osijeka, a treće hotel Frankopan iz Ogulina). Najboljim malim hotelom na Jadranu proglašen je The Pucić Palace Hotel u Dubrovniku (drugo mjesto hotel Vestibul Palace iz Splita, a treće hotel Tragos iz Trogira). Prvo mjesto u kategoriji najbolji hotel na Jadranu s 3* otišlo je u ruke Bluesun hotela Soline iz Brela (drugo mjesto hotel Valamar Koralj Romantic s Krka, a treće hotel Laguna Mediteran iz Poreča). Dobitnik priznanja za najbolji hotel na kontinentu 4* je hotel Osijek (drugo mjesto Panorama Zagreb hotel, a treće hotel Phoenix iz Sesveta). Hotel & Casa Valamar Sanfior iz Rapca proglašen je najboljim hotelom na Jadranu 4* (drugo mjesto Bluesun Hotel Berulia iz Brela, a treće Bluesun hotel Afrodita iz Tučepa), a hotel Monte Mulini u Rovinju najboljim hotel na Jadranu 5* (drugo mjesto hotel Bellevue Dubrovnik, a treće hotel Milenij iz Opatije). Posebno priznanje za višegodišnju kvalitetu u kategoriji hotela na Jadranu s pet zvjezdica osvojio je pak hotel Excelsior Dubrovnik.

Priznanje za 1. mjesto za najbolju malu marinu osvojila je Olive Island Marina iz Sutomišćice (drugo mjesto Marina Betina, a treće ACI marina Korčula). Najboljom srednjom marinom proglašena je marina Hramina s Murtera (drugo mjesto ACI marina Opatija iz Ičića, a treće ACI marina Vodice). Najbolja velika marina je marina Punat dok je drugo mjesto osvojila Marina Kornati iz Biograda na moru, odnosno treće D-Marin Marina Dalmacija iz Bibinje – Sukošana. Posebno priznanje za višegodišnju kvalitetu u kategoriji malih marina otišla je u ruke marine Vrsar,  za srednju ACI marina Dubrovnik, a marina Frapa iz Rogoznice dobitnik je posebnog priznanja za višegodišnju kvalitetu - marina godine.

Kamp Jasenovo iz Žaborića proglašen je najboljim malim kampom, a drugo mjesto osvojio je kamp Lando iz Kampora. Priznanje za 1. mjesto u kategoriji najbolji srednji kamp osvojio je kamp Krk (drugo mjesto Naturist kamp Bunculuka iz Baške,  a treće kamp Poljana s Malog Lošinja). Najboljim velikim kampom proglašen je kamp Turističko naselje Zaton (drugo mjesto Kamp Kovačine s Cresa, a treće kamp Park Mareda iz Novigrada). Posebno priznanje za inovativan proizvod u kampu osvojio je pak kamp San Marino s Lopara.

Najboljom ruralnom plažom na Jadranu proglašena je plaža Srebrena na Visu, najbolja urbana plaža na Jadranu je Sunčana Uvala - Veli Žal s Malog Lošinja, a plaža Turističko naselje Zaton najbolja je resort plaža na Jadranu.

Akcija Turistički cvijet - kvaliteta za Hrvatsku tradicionalno se provodi uz pomoć strukovnih udruga, Udruge poduzetnika u hotelijerstvu Hrvatske i Kamping udruženja Hrvatske, te Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar, Udruženja marina pri HGK i Ministarstva zaštite okoliša i prirode, a od prošle godine akciji ocjenjivanja destinacija pridružila se i Hrvatska turistička zajednica. Sve to i činjenica da je ove godine čak 48 sudaca obišlo 103 destinacije i ocijenilo 80 hotela, 15 marina i 33 kampa, te čak 907 plaža u čak sedam hrvatskih županija govori koliku je važnost poprimila ova hvale vrijedna akcija.



Pisane vijesti