Delegacija 27 turističkih predstavnika iz zemalja arapskog svijeta u Hrvatskoj

Slika /arhiva/mint.jpg

U Hrvatskoj boravi delegacija 27 turističkih predstavnika, vlasnika najvećih turističkih agencija i medija iz Saudijske Arabije, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Bahreina, Sudana i Kuvajta koji će boraviti u Hrvatskoj na sedmodnevnom studijskom putovanju kako bi što uspješnije predstavili naše turističke destinacije u svojim zemljama. Boravak započinju u Zagrebu, potom slijedi obilazak Rijeke, Opatije, Rovinja i Dubrovnika.

Organizatori posjeta su Nur Holiday i Halal tourism iz Zagreba, a najveća medijska kuća MBC TV iz Dubaia će pratiti putovanje i prenijeti sliku Hrvatske u zemlje arapskog svijeta.

U Hrvatsku stižu danas, a u hotelu Esplanade u Zagrebu pozdravit će ih s početkom u 15,30 sati pomoćnik ministra Davor Ižaković.

S obzirom na to da turisti iz arapskog svijeta na odmor uobičajeno putuju s većim brojem članova obitelji, na odmoru preferiraju aktivnosti koje uključuju sve članove, poput šetnje i uživanja u atmosferi destinacije, opuštanja, uživanja u ponudi hotela/resorta, kupnje i posjeta tematskim parkovima te su nam stoga izvrsni gosti.



Najave