Ministar turizma Gari Cappelli na svečanoj sjednici gradskog vijeća Grada Novalje

Slika /AA_2018_b-fotke/2019 vijesti/190612_novalja.jpg

Ministar turizma Gari Cappelli danas je boravio na otoku Pagu gdje je prisustvovao svečanoj sjednici gradskog vijeća Grada Novalje te se tom prilikom susreo s gradonačelnikom Novalje Antom Dabom.

„Hrvatski otoci dragulji su hrvatskog turizma, a o tome najbolje govori činjenica da se samo u Novalji u protekle tri godine uložilo 160 milijuna kuna u hotelski smještaj visoke kategorije. Time se otok Pag i čitava Hrvatska dodatno pozicioniraju kao destinacija kvalitete što je i jedan od naših glavnih strateških ciljeva.“ istaknuo je ministar Cappelli prilikom održavanja svečane sjednice gradskog vijeća Grada Novalje te zahvalio svim turističkim djelatnicima s otoka Paga na odličnim rezultatima tijekom proteklih godina i značajnom doprinosu u razvoju hrvatskog turizma.

Prethodno svečanoj sjednici ministar Cappelli je obišao i  Hotel Joel 4* u vlasništvu obitelji našeg proslavljenog nogometaša i ambasadora hrvatskog turizma Dejana Lovrena, a koji je Ministarstvo turizma kroz program „Konkurentnost turističkog gospodarstva“ u 2019. godini sufinanciralo s 60.000,00 kuna za unapređenje kvalitete turističke ponude.

Ukupna vrijednost ulaganja u Hotel Joel iznosila je 3 milijuna eura, a hotel raspolaže s 11 jednosobnih apartmana, dva studio apartmana, jednim deluxe apartmanom i dvije depandanse.
 
Ukupno je Ministarstvo turizma kroz program „Konkurentnost turističkog gospodarstva“ i Program razvoja javne turističke infrastrukture od 2017. godine na području otoka Paga sufinanciralo projekte u vrijednosti od preko 1,6 milijuna kuna.

Nadalje, prema podacima iz sustava eVisitor na otoku Pagu je tijekom 2018. godine ostvareno ukupno 432 tisuće dolazaka i 3,5 milijuna noćenja turista, odnosno 3 posto više dolazaka te 2 posto više noćenja nego li godinu prije. Najviše noćenja ostvarili su gosti iz Slovenije, Njemačke, Italije i Češke. 

Pisane vijesti