Dani otvorenih vrata hostela HFHS-a od 16. do 20. rujna

Slika /arhiva/HFHS-hostelling_Ll.jpg

Hrvatski ferijalni i hostelski savez (HFHS) s ciljem promocije smještaja i provođenja školskih i drugih aktivnosti u hostelima idući tjedan, od 16. do 20. rujna, organizira Dane otvorenih vrata hostela HFHS u šest hostela kojima upravlja u Dubrovniku, Puli, Rijeci, Velom Lošinju, Zadru i Zagrebu.

Cilj projekta je upoznati djelatnike škola i agencija kako su hosteli prikladni prvenstveno za smještaj i prehranu učenika i mladih, ali i svih ostalih gostiju iz zemlje i inozemstva, ističu iz HFSH-a i dodaju da zainteresirani mogu birati koji će hostel posjetiti.

Iz HFHS-a napominju da projekt organiziraju u suradnji s Udrugom hrvatskih putničkih agencija (UHPA), putem koje u hostele pozivaju članice-agencije koje se bave organizacijom školskih izleta i ekskurzija, dok ravnatelje škola i njihove predstavnike pozivaju putem Hrvatske udruge ravnatelja osnovnih škola (HUROŠ).

Podsjećaju da s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa imaju sporazum kojim se daje direktna podrška HFHS-u u predstavljanju programa obrazovnim institucijama koji uključuju omladinski turizam, školske i izvanškolske aktivnosti, neformalno obrazovanje, športske i kulturne aktivnosti, stručne skupove, radionice nevladinog sektora, korištenje popusnih iskaznica za putovanje po zemlji i inozemstvu te osiguravanje tehničkih uvjeta za održavanje radionica, seminara i drugih obrazovnih aktivnosti.

HFHS posluje i kao organizator turističkih putovanja nudeći usluge smještaja i prehrane te cjelovite različite edukativne i druge programe.

Podsjećaju i da je HFHS kao neprofitna i nevladina udruga važan nositelj turizma i mobilnosti mladih u Hrvatskoj, član je najvažnijih međunarodnih asocijacija za mlade (Hostelling International, European Youth Card, European Union Federation of Youth Hostel Asssotiations, World Youth Student & Educational Travel Confederation) kao i nacionalnih strukovnih organizacija poput UHPA-e te Udruge poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske (UPUHH). (Hina)



Pisane vijesti