Dani hrvatskog turizma

Slika /arhiva/DHT010--w.jpg

Tradicionalno godišnje okupljanje turističkih djelatnika, Dani hrvatskog turizma, počinju danas 13. hrvatskim turističkim forumom s okruglim stolom o temi turizma i globalne ekonomske krize, a očekuje se oko dvije tisuće domaćih i stranih sudionika. Na brojnim skupovima, radionicama i sastancima strukovnih udruga razmatrat će se učinci ove turističke godine, kao i planovi za iduću, a najbolji pojedinci, tvrtke, institucije i odredišta dobit će godišnje turističke nagrade. Dani hrvatskog turizma održavaju se u organizaciji Ministarstva turizma, Hrvatske turističke zajednica, Hrvatske radiotelevizije i Hrvatske gospodarske komore.

Tradicionalno godišnje okupljanje turističkih djelatnika, Dani hrvatskog turizma, počinju danas 13. hrvatskim turističkim forumom s okruglim stolom o temi turizma i globalne ekonomske krize, a očekuje se oko dvije tisuće domaćih i stranih sudionika.

Na brojnim skupovima, radionicama i sastancima strukovnih udruga razmatrat će se učinci ove turističke godine, kao i planovi za iduću, a najbolji pojedinci, tvrtke, institucije i odredišta dobit će godišnje turističke nagrade.

Predviđeno je predstavljanje nacrta Strateškog marketinškog plana hrvatskog turizma 2014.-2020. i Programa razvoja DMO, što će Hrvatskoj turističkoj zajednici poslužiti kao platforma za buduće aktivnosti.

Hrvatska turistička zajednica (HTZ) dodijelit će nagrade iz akcija Volim Hrvatsku (najbolje uređena mjesta) i Čovjek, ključ uspjeha u turizmu (najbolji djelatnici) i prvi put Hrvatske turističke nagrade Anton Štifanić te nagradu EDEN (za održivost i destinacije izvrsnosti) i Experience Croatia (za turističko-kulturne aktivnosti).

Hrvatska radio televizija (HRT) i Hrvatska gospodarska komora (HGK) dodijelit će nagrade iz akcije Turistički cvijet - kvaliteta za Hrvatsku najboljim odredištima na Jadranu i kontinentu, hotelima, kampovima, marinama, plažama i pojedincima.

Dani hrvatskog turizma održavaju se u organizaciji Ministarstva turizma, Hrvatske turističke zajednica, Hrvatske radiotelevizije i Hrvatske gospodarske komore.



Pisane vijesti