DANI HRVATSKOG KULINARSTVA

Slika 15.-20.11.2008;hks.jpg

Pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske i Ministarstva turizma u opatijskom hotelu Ambasador će se od 15. do 20. studenoga održati Dani hrvatskog kulinarstva, najvažnija godišnja manifestacija Hrvatskog kuharskog saveza i kulinarske struke. Generalni pokrovitelj manifestacije je Podravka d.d., a zlatni sponzori su GastroGrupa i Electrolux.

Posebno događanje u okviru manifestacije biti će 5. državno prvenstvo kuhara na kojem će se u pojedinačnoj konkurenciji 80-ak kuhara iz svih krajeva Hrvatske boriti za medalje u 8 natjecateljskih kategorija. Tijekom petodnevnog trajanja oni će pripremiti više od 500 raznih jela - od toplih obroka, do svečanih hladnih plata, predjela, glavnih mesnih i bezmesnih jela, deserta, svečanih slatkih pladnjeva i svečanih torti. Tridesetak njih borit će se i za ukupnu pobjedu i prestižnu titulu „Prvak države 2008“. Novi kuharski prvak države, nasljednik Matije Balenta iz Zagreba, bit će proglašen na svečanosti u četvrtak 20. studenoga u 13 sati.

Kuhari će se na ovom Državnom prvenstvu po prvi put natjecati i u kulinarskoj artistici i to u kategoriji izrade stolnog aranžmana iz voća i povrća.

Po treći put na ovoj manifestaciji, u subotu i nedjelju 15. i 16. studenoga održati će se i Kamelija kup, ekipno natjecanje učenika završnih razreda srednjih strukovnih škola zanimanja kuhar, na kojemu će sudjelovati 16 tročlanih ekipa škola iz cijele Hrvatske, od Dubrovnika i Korčule, preko Buja pa sve do Slavonije i Vinkovaca.

Svi zainteresirani, program manifestacije te ostale detalje mogu naći na službenoj stranici HKS-a www.kuhar.hr 
 



Najave