Dan(i) turizma u Selcu, od 1. do 4. kolovoza

Slika /AA_2018_b-fotke/2019 vijesti/Selce_Dani turizma-2019.jpg

Selce od 1. do 4. kolovoza slavi Dan(e) turizma, i tako već više od pedeset godina, u spomen na 4. kolovoza 1894., kada je otvoreno prvo javno uređeno kupalište u mjestu. 

I ove nas godine očekuje nekoliko veselih dana, a sve kreće u četvrtak, 1. kolovoza, uz tradicionalnu Primorsku noć. Vrijedni će izlagači tom prilikom nuditi razne prirodne i domaće proizvode, poput sira, ulja, meda, džemova ili likera, a kreativci će izložiti svoje originalne suvenire i rukotvorine. Uživat ćemo u zvucima primorskih pjesama, za razliku od petka, 2. kolovoza, kada će večer uljepšati potpuno drugačiji ritmovi - strane i svima jako dobro poznate glazbene uspješnice u izvedbi Beatles Tribute banda. Subota navečer, 3. kolovoza, bit će posvećena tradiciji i sjajnoj glazbi uz Susret primorskih zborova.
 
Na Dan turizma, 4. kolovoza, selački će ribari, kao i svake godine, već od jutra na rivi peći i nuditi ribice i domaće vino u društvu veselog Trija „Crikvenica“. U 20:30 sati kreće tradicionalna i uvijek atraktivna karavanska vožnja brodicama ukrašenima jasenovim granama i treptavim svjetlima ferala, a predvodit će ih drveni jedrenjak "Paša". Za odličnu atmosferu i cjelovečernju zabavu na rivi pobrinut će se grupe „Insula“ i „Vigor“, a ovu će opuštenu ljetnu priču najbolje zaokružiti ponoćni vatromet.

Najave