Dan grada Zagreba

Slika /arhiva/tzzg-ww.jpg

Povodom obilježavanja Dana grada Zagreba, u subotu 31.5. 2014. godine, Turistička zajednica grada Zagreba poklanja svojim sugrađanima i posjetiteljima besplatne razglede grada i to u: 10.00, 12.00, 16.00 i 21.00 sat. Dnevni razgledi grada bit će organizirani u tri termina prema sljedećem rasporedu:

  • 10.00 Zaljubljeni Zagreb – 3 vodiča na hrvatskom jeziku, 1 vodič na engleskom
  • 12.00 Zagrebački štikleci – 3 vodiča na hrvatskom jeziku, 1 vodič na engleskom
  • 16.00 Zagrebački štikleci – 3 vodiča na hrvatskom jeziku, 1 vodič na engleskom

Prijave za razglede grada nisu potrebne, a mjesto polaska je ispred Turističkog informativnog centra na Trgu bana Jelačića. Dnevne razglede prati maskota Licitarko, a posjetitelji će na Gornjem gradu susretati i likove iz Zagrebačkog vremeplova. Svaki razgled traje 2 sata i završava na Strossmayerovom šetalištu. U 12.00 sati, na Markovom trgu održat će se i svečana Smjena straže Počasne satnije Kravat pukovnije s uobičajenom ophodnjom kroz ulice Donjeg i Gornjeg grada. Svi ostali programi Zagrebačkog vremeplova uključeni su u proslavu Dana našeg grada, prema ustaljenoj satnici i rasporedu.

Također, TZGZ poklanja sugrađanima i posjetiteljima tematski razgled „Puteni put Zagreba" s polaskom u 20.30 kod zdenca Manduševac. Prijava za razgled grada nije potrebna, a grupa se formira na licu mjesta, do njenog popunjenja. Na kraju razgleda sve sudionike očekuje piće te poklon iznenađenja.



Najave