"Dan dvorca Eugena Savojskog"

Slika /arhiva/120526-1--f17.jpg

Turistička zajednica općine Bilje organizirala je u subotu, 26. svibnja 2012. godine, kulturno turističku manifestaciju "Dan dvorca Eugena Savojskog", kojim se dvorac u Bilju ambijentalno vratio u vrijeme svog nastanka..

U živopisnoj kostimiranoj predstavi posjetitelji su uživali u viteškim igrama (mačevanje, streličarstvo) i plesovima, a cilj događanja je prezentirati dio bogate povijesti Bilja.

Ugođaj u lovačkom dvorcu slavnog austrijskog princa Eugena Savoyskog uveličale su kočije s konjima ili fijakeri kojima su se gosti mogli provesti oko dvorca i parka, koji je zaštićeni spomenik parkovne arhitekture. Višesatni program praćen je i bogatom gastro ponudom.

Organizator događanja udruga je “Čuvari tradicije princa Eugena Savojskog” DZMH Bilje, osnovana 2006. godine u svrhu njegovanja kulturne baštine, poznavanja umjetnosti, književnosti i promicanja pučke prosvjete i stvaralaštva. Rad udruge posvećen je zaštiti, njegovanju i promicanju izvornosti i svih vrijednosti koje je Eugen Savojski ostavio iza sebe, te promicanju i očuvanju kulturnih vrijednosti Bilja i okolice.

Osim prirodnih obilježja, narodne baštine i bogatstva, te eno i gastro ponude, kulturno povijesna baština zauzima važno mjesto u turističkoj ponudi općine Bilje i Baranje. Kroz program kulturno turističkih inicijativa, Turistička zajednica nastoji predstaviti, promovirati i oživjeti bogatstvo povijesnog naslijeđa, te ga uklopiti u postojeće turističke aranžmane.



Pisane vijesti