CroTOUR - IV. MEĐUNARODNI SAJAM TURIZMA

Slika /arhiva/cro_tour-11-LL.jpg

Pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma, na Zagrebačkom velesajmu od 23. do 26. ožujka održava se IV. Međunarodni sajam turizma CroTour.

Međunarodni sajam CroTour svojim izložbenim dijelom, aktualnim pratećim stručnim programom, kao i zabavnim sadržajima za široku publiku, važan je marketinški alat za prezentaciju i ponudu turističkih odredišta i usluga, naglašavaju organizatori i dodaju kako posebno priznanje kvaliteti ove priredbe daje činjenica da će CroTour 2011. biti ponovno održan pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva turizma Republike Hrvatske, a uz potporu Hrvatske turističke zajednice i Svjetske turističke organizacije (UNWTO).

U ciljevima ovogodišnjeg sajma naglašena je jedinstvena prigoda promocije i usmjeravanja turističke ponude ciljnim tržištima, mogućnost sveobuhvatne prezentacije vlastite turističke ponude, ali i ostvarivanje izravnih kontakata i pregovaranja s postojećim i potencijalnim poslovnim partnerima i kupcima.

Tijekom sajma bit će održane brojne radionice B2B - susret touroperatora i turističkih tvrtki "Last Minute Booking" za 2011. i ugovaranje za 2012. godinu, kao i upoznavanje s potrebama i željama kupaca turističkih aranžmana i konkurencijom.

Također, Udruga studenata turizma Zagrebačke škole za menadžment organizira Sajam sezonskih poslova tijekom trajanja CroToura. Ideja je da sajam okupi sve one koji su zainteresirani za pronalazak sezonskog ili honorarnog posla i one kojima je sezonska radna snaga prijeko potrebna. Na sajmu će se mladi ljudi moći susresti s poslodavcima, pronaći segmente poslova koje žele raditi te svoja vrijedna teorijska znanja potom primijeniti u praksi.

Stručna revija Ugostiteljstvo i turizam, u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom organizira Konferenciju industrije zdravstvenog turizma (HTI CONFERENCE – Health Tourism Industry Conference), koja će se održati na CroTouru 24. i 25. ožujka. Dvodnevnu konferenciju sa iznimno zanimljivim temama i pripadajuću radionicu prati i tematska izložba industrije zdravstvenog turizma.

Prošle, 2010. godine, na sajmu CroTour sudjelovao je 131 izlagač iz 11 zemalja na 3000 m2 izložbenog prostora, a bilo je 30.000 posjetitelja.
 



Najave