CroTOUR - IV. Međunarodni sajam turizma od 23. do 26. ožujka

Slika /arhiva/110321-crotour1.jpg

Pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma, na Zagrebačkom velesajmu, od 23. do 26. ožujka održat će se IV. Međunarodni sajam turizma CroTour, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare, kao i još tri specijalizirana proljetna sajma. Osim sajma  CroTour, to su InGa (sajam hrane, pića i gastronomskih inovacija), Vinovita (sajam vina i opreme za vinarstvo) i Hotel&Gastroteh (sajam hotelsko-ugostiteljske opreme i cateringa). Na ova četiri proljetna sajma sudjeluje 525 izlagača i sudionika iz 28 zemalja, rekla je  Mirela Bartolec, direktorica ZV-a, dodavši kako je ove godine program sajmova i broj izlagača nešto bogatiji nego lani.

Svečano otvorenje sajmova je u srijedu, 23. ožujka, a očekuje se da će ih otvoriti Jadranka Kosor, predsjednica Vlade Republike Hrvatske.

Međunarodni sajam CroTour na jednom će mjestu okupiti turističku ponudu i potražnju, turističke agencije, touroperatore, vlasnike hotela, restorana, kampova i drugih turističkih sadržaja, naglašavaju organizatori. Na 4. međunarodnom sajmu turizma-CroTour predstavit će se više od 140 izlagača, uz grad partner, novost uvedenu s ciljem promoviranja pojedinog grada, a to će ove godine biti Zagreb, koji će se na sajmu pojačano predstaviti, istaknula je Amelia Tomašević, direktorica zagrebačke Turističke zajednice. U ciljevima ovogodišnjeg sajma naglašena je jedinstvena prigoda promocije i usmjeravanja turističke ponude ciljnim tržištima, mogućnost sveobuhvatne prezentacije vlastite turističke ponude, ali i ostvarivanje izravnih kontakata i pregovaranja s postojećim i potencijalnim poslovnim partnerima i kupcima.

U sklopu CroToura održat će se brojni stručni skupovi, među kojima Hrvatski turistički forum, u organizaciji Ministarstva turizma, a sjednice i radne sastanke održat će i nekoliko strukovnih udruga. Portal vikendplaner.info promovirat će projekt „Najbolje u Hrvatskoj – izabrali građani“ koji će na temelju provedenog ostraživanja pokazati što građani predkažu  i smatraju najboljim u turističkoj ponudi. Također, TZ grada Zagreba predstavit će program „Zagreb-kakvog ne poznajete“, te projekt „Kultura turizma“ s ciljem promicanja sustavne edukacije o značenju i važnosti turizma za ukupni gospodarski razvoj grada. Tijekom sajma bit će održane brojne radionice B2B - susret touroperatora i turističkih tvrtki "Last Minute Booking" za 2011. i ugovaranje za 2012. godinu, kao i upoznavanje s potrebama i željama kupaca turističkih aranžmana i konkurencijom.

Udruga studenata turizma Zagrebačke škole za menadžment organizira Sajam sezonskih poslova (Cro Summer Job) tijekom trajanja CroToura, s idejom povezivanja zainteresiranih za pronalazak sezonskog ili honorarnog posla i onih kojima je sezonska radna snaga prijeko potrebna. Na sajmu će se mladi ljudi moći susresti s poslodavcima, pronaći segmente poslova koje žele raditi te svoja vrijedna teorijska znanja potom primijeniti u praksi. Studenti će predstaviti, u suradnji s TZ grada Zagreba, novu ponudu pod nazivom „Zagreb za mlade“ kojom će približiti neistražene lokacije, originalna i tradicionalna mjesta okupljanja i druga zanimljiva gradska odredišta.

Stručna revija Ugostiteljstvo i turizam, u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom organizira Konferenciju industrije zdravstvenog turizma, koja će se održati na CroTouru 24. i 25. ožujka. Dvodnevnu konferenciju s iznimno zanimljivim temama i pripadajuću radionicu prati i tematska izložba industrije zdravstvenog turizma.

Treći međunarodni sajam hrane, pića i gastronomskih inovacija-InGa uz nove trendove promovirat će hrvatsku kulinarsku baštinu, zdravu hranu i piće, a pratit će ga i natjecanje najboljih kuhara Hrvatske u organizaciji Hrvatskog kuharskog saveza. Na 16. sajmu vina i opreme za vinarstvo-Vinoviti vinari Hrvatske i regije ponudit će kušaonice vina te na poslovnom klubu razgovarati o potrebi brendiranja vinske Hrvatske. Sajam hotelsko-ugostiteljske opreme i cateringa-Hotel&Gastroteh namijenjen je proizvođačima i distributerima hotelske i ugostiteljske opreme i hotelijerima, ugostiteljima te investitorima u turistički sektor.

Prošle godine, na sajmu CroTour sudjelovao je 131 izlagač iz 11 zemalja na 3000 m2 izložbenog prostora, a bilo je 30.000 posjetitelja.



Pisane vijesti