Crikvenica domaćin državnog natjecanja Gastro 2017

Crikvenica će, od 20. do 23. ožujka, biti mjesto susreta mladih talentiranih učenika koji će odmjeriti svoja znanja i vještine i uživati u druženju s vršnjacima na državnom natjecanju Gastro 2017. Organizatori ovog natjecanja su Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih i škole domaćini regionalnih, odnosno državnih natjecanja, a suorganizator je Zajednica ugostiteljsko-turističkih škola Republike Hrvatske, dok će domaćin u Crikvenici biti Srednja škola dr. Antuna Barca.

Svrha natjecanja Gastro 2017 je predstavljanje rezultata rada prema nastavnim planovima i programima za zanimanja kuhar, konobar, slastičar, hotelijersko-turistički tehničar i turističko-hotelijerski komercijalist te motiviranje učenika za nastavak obrazovanja i promoviranje turističko-ugostiteljske djelatnosti.

Natjecanje ugostiteljsko-turističkih škola odvija se u pet gastronomskih disciplina te u tri hotelijersko-turističke discipline.

Regionalna natjecanja održana su 23. veljače u Malom Lošinju, Zagrebu, Virovitici Bjelovaru i Pitomači te u Šibeniku, na kojima je odabrano 93 najboljih sudionika koji će svoja znanja pokazati na državnom natjecanju u Crikvenici.

Svečano otvorenje natjecanja održat će se u ponedjeljak, 20. ožujka 2017. u 19 sati u kongresnoj dvorani hotela "Omorika" (www.mint.hr)

Ostale vijesti