Conde Nast Traveller: Dubrovnik je opet šik destinacija

Slika /arhiva/Dubrovnik_by_air.jpg

Britansko lipanjsko izdanje mjesečnik za putovanja i lifestyle 'Conde Nast Traveller' na pet strana donosi reportažu o Dubrovniku pod naslovom 'Hrvatsko blago: Posjetite prekrasan grad na moru Dubrovnik' te uz zaključak 'Dubrovnik je opet šik destinacija' preporuča čitateljima posjet i istraživanje tog grada te Hrvatske u cjelini.

Informaciju o toj reportaži prenose iz dubrovačkog sjedišta Jadranskih luksuznih hotela (JLH), ističući i da je 'Conde Nast Traveller' jedan od vodećih magazina u turističkoj industriji s mjesečnom nakladom od 81,5 tisuća primjeraka.

U reportaži autor britanski novinar Jonathan Bastable ističe da malo gradova na svijetu ostavlja tako upečatljiv prvi dojam, te da čim ugledate Dubrovnik želite mu se približiti i ući u njega.

Uspoređujući Dubrovnik i s 'kamenom simfonijom' dodaje kako je taj grad magnet za poznate navodeći da su brojna poznata lica iz svijeta tu boravila i tražila kuću za prodaju (poput Oprah Winfrey, Kevina Spaceya, Beyonce...).

U reportaži detaljno opisuje i svoj doživljaj dubrovačke stare gradske jezgre te njenih stanovnika, uspoređujući tu živost sa starim Rimom, za Stradun kaže da je 'jednostavno čaroban', dok zidine uspoređuje s Kineskim zidom.
Spominje i 'šarmantni' Cavtat, impresije o Festivalu 'Julian Rachlin i prijatelji' te čitateljima preporuča da Dubrovnik posjete i u rujnu.

Od hotelske ponude ističe hotele Bellevue te Villu Agavu, a od ugostiteljskih objekata Arsenal, Lokanda Peskarija, Poklisar, Nautiku, Gradsku kavanu te druge. (Hina)


Pisane vijesti