Četvero američkih travel blogera otkriva Hrvatsku

Slika /arhiva/HTZlogo.jpg

Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u suradnji s Glavnim uredom HTZ-a i međunarodnom organizacijom iambassador koja okuplja travel blogere iz cijeloga svijeta, organizira, od 17. do 24. lipnja, studijsko putovanje četvero renomiranih američkih blogera.

Matt Long, Kate McCulley, Rachelle Lucas i Rob Lloyd tijekom svoga putovanja, koje započinje u Zagrebu, a završava u Dubrovniku, redovito će na hashtagu #ExploreCroatia objavljivati članke o svojim aktivnostima, avanturama i zanimljivostima s kojima će se susretati za obilaska Hrvatske, s osobitim naglaskom na one manje poznate razloge koji Hrvatsku čine turističkom destinacijom svjetske klase. Na svojem putovanju Hrvatskom četvero blogera povezat će se s utjecajnim lokalnim blogerima i korisnicima društvenih mreža s ciljem otkrivanja najbolje ponude hrane, dijeljenja novih iskustava i zanimljivih i neotkrivenih priča o destinacijama koje će posjećivati.

Tijekom putovanja okušat će se u savršenom vezanju kravate u Zagrebu, naučiti sve o paškome siru, te otkrivati Hrvatsku i sami, samo na osnovu instinkta i iskustava koje su usvojili u kontaktu s domaćim stanovništvom, kao i ohrabrivati lokalno stanovništvo da s ostatkom svijeta podijele zanimljivosti o Hrvatskoj te razlozima zašto posjetiti Hrvatsku, osobito van sezonskih mjeseci.

Po povratku iz Hrvatske, blogeri će i tijekom idućih mjeseci nastaviti pisati o Hrvatskoj, objavljujući pritom članke, fotografije i video uratke na svojim blogovima, s osobitim naglaskom na iskustva doživljena u Hrvatskoj, uz mnoštvo savjeta  i ideja za one koji Hrvatsku tek planiraju posjetiti.

Valja spomenuti da je ovo četvero blogera iznimno praćeno i cijenjeno u krugovima travel blogera, pa tako blog Matta Longa na stranici Landlopers.com mjesečno posjeti više od 110.000 korisnika, na Twitteru ga mjesečno slijedi gotovo 50.000, a na Facebooku više od 7000 korisnika, dok Kate McCulley na stranici Adventurous Kate mjesečno prati  više od 250.000 korisnika, a slijedi ju više od 23.000 ‘’twitteraša’’ i 18.000 fanova na Facebooku. Autoricu bloga i videoproducenticu Rachelle Lucas, na stranici Travelbite.com, mjesečno čita više od 20.000 korisnika, a njezin Twitter i Facebook profil slijedi njih 68.500, odnosno više od 3200 korisnika, dok blog Roba Lloyda na stranici Stophavingaboringlife.com mjesečno posjeti više od 26.000 ljudi, a njegov Twitter profil slijedi više od 108.000, a na Facebooku ga prati više od 18.000 korisnika.

Međunarodna organizacija iamabassador okuplja više od 50 vodećih svjetskih blogera koji pišu o putovanjima, hrani i stilu života, ali i nagrađivane TV i video producente. Osnovao ju je 2011. godine Keith Jenkins, a danas surađuju s travel blogerima u Njemačkoj, Francuskoj, Velikoj Britaniji, Brazilu i Kini, nudeći niz usluga i inovativnih proizvoda koji uključuju i kreiranje atraktivnih marketinških koncepata, planiranje i savjetovanja oko studijskih putovanja blogera, planiranje i vođenje kampanja na društvenim mrežama, video produkcije i seminare.



Pisane vijesti