CEFTA turistički forum u susret Danima hrvatskog turizma

Slika /arhiva/121017-FAH-cefta.jpg

U susret Danima hrvatskog turizma u Dubrovniku je danas održan CEFTA turistički forum, u organizaciji Hrvatske gospodarske komore (HGK). U radu skupa, uz ostale, sudjelovao je i zamjenik ministra turizma Oleg Valjalo koji je govorio o novostima koje će hrvatskom turizmu donijeti pristupanje u EU. Kao prednosti naveo je mogućnost povlačenja sredstava iz europskih fondova za podizanje konkurentnosti i produljenje turističke sezone na 12 mjeseci, dok je kao nedostatke naveo uvođenje viznog režima koji, kazao je, treba što prije regulirati. Hrvatska mora profilirati autohtone vrijednosti, naglasio je Valjalo, te dodao kako osim priobalja treba iskoristiti i golemi turistički potencijal kontinentalnog dijela zemlje kroz razvoj posebnih oblika turizma, poput zdravstvenog i rekreativnog. Najavio je kako će poboljšanju turizma pridonijeti uvođenje stope PDV-a od 10 posto i to od 1. siječnja 2013. godine.

U susret Danima hrvatskog turizma u Dubrovniku je danas održan CEFTA turistički forum, u organizaciji Hrvatske gospodarske komore (HGK). U radu skupa, uz ostale, sudjelovao je i zamjenik ministra turizma Oleg Valjalo koji je govorio o novostima koje će hrvatskom turizmu donijeti pristupanje u EU.

Kao prednosti naveo je mogućnost povlačenja sredstava iz europskih fondova za podizanje konkurentnosti i produljenje turističke sezone na 12 mjeseci, dok je kao nedostatke naveo uvođenje viznog režima koji, kazao je, treba što prije regulirati.

Hrvatska mora profilirati autohtone vrijednosti, naglasio je Valjalo, te dodao kako osim priobalja treba iskoristiti i golemi turistički potencijal kontinentalnog dijela zemlje kroz razvoj posebnih oblika turizma, poput zdravstvenog i rekreativnog.

Najavio je kako će poboljšanju turizma pridonijeti uvođenje stope PDV-a od 10 posto i to od 1. siječnja 2013. godine.

U radu skupa sudjelovao je i predstavnik Europske komisije Mathieu Hoeberings koji je govorio o politici EU o turizmu, te naglasio kako je za Hrvatsku najbolje da nakon pristupanja EU, kad je u pitanju turizam, razvija vlastite posebnosti. (Hina)



Pisane vijesti