Cavtat: Prihvaćen prijedlog programa rada HTZ-a za 2006.

Slika /arhiva/cavtat-htz-w.jpg

Turističko vijeće Hrvatske turističke zajednice (HTZ) prihvatilo je danas u Cavtatu, u sklopu 'Dana hrvatskog turizma', prijedlog Programa rada za 2006. s financijskim planom po kojemu iduće godine HTZ očekuje 19 posto veće ukupne prihode nego ove godine ili 223 milijuna kuna, koliko će, po
planu, iznositi i ukupni rashodi.

Porast ukupnih prihoda u 2006. u HTZ-u, među ostalim, temelje na očekivanju 6-postotnog porasta prihoda od boravišne pristojbe i članarina, dok će iz državnog proračuna, prema planu, dobiti 30 posto više sredstava ili 90 milijuna kuna. Takvo povećanje iz proračuna rezultat je ukidanja državnih subvencija za organizirani turistički promet od 1. siječnja 2006., što je u skladu sa smjernicama EU-a.

Za oko 30 posto, na 52,5 milijuna kuna povećat će se i sredstva koja će HTZ izdvojiti za oglašavanje u tisku i medijima, od čega će najveći porast biti za TV oglašavanje na inozemnim tržištima, od 47 posto, na 37,5 milijuna kuna.

Od iduće godine mijenja se i koncepcija udruženog oglašavanja HTZ-a s turističkim tvrtkama, nižim razinama sustava turističkih zajednica i inozemnim organizatorima putovanja, koja će imati četiri različita modela, i za koje će HTZ izdvojiti 240 posto više sredstava nego ove godine, tj. 17 milijuna kuna.

U 2006. planiran je nastup HTZ-a (samostalno i sa suizlagačima) na više od 100 inozemnih sajmova, prezentacija i info-punktova, za što će biti utrošeno 28,5 milijuna kuna.

Direktor Glavnog ureda HTZ-a Niko Bulić naglasio je i da će HTZ u idućoj godini više podržati razvoj  kontinentalnih turističkih proizvoda, manifestacije te kulturni turizam.

Dodao je da Program rada HTZ-a za iduću godinu u Hrvatskoj planira fizički porast od oko 2 posto u odnosu na ovu godinu, te porast vrijednosnih učinaka u turizmu od 3 do 5 posto.

Članovi Vijeća podržali su i imenovanje bivšeg gradonačelnika Opatije Ranka Vlatkovića za direktora predstavništva HTZ-a u Beču. (Hina)



Pisane vijesti