Brod knjižara-brod kulture plovi Jadranom

Slika /arhiva/110731-brod-k.jpg

Brod kulture sa sedam tona knjiga (više od 1300 naslova) te 40-članom posadom koju čine poznati domaći i strani pisci krenuo je u 14-dnevni obilazak gradova na obali i otocima, od Krka do Makarske. MasterCard Brod knjižara-Brod kulture, ljetni kulturno-turistički projekt koji promovira književnost, glumu, glazbu i kazalište jučer je isplovio iz krčke luke, a danas uplovio u rapsku luku.

Brod dovodi knjige stanovnicima otoka i malih mjesta gdje nema knjižara te omogućuje stanovništvu i gostima da se upoznaju s piscima i njihovim djelima. Uz stalnu umjetničku posadu ove godine brodom plove i Sanja Lovrenčić, Silvija Šesto, Bekim Sejranović, Gordan Nuhanović i dr.

Jučer je za brojne turiste te domaće stanovnike i goste u Krku premijerno izvedena kazališna predstava autora Ludwiga Bauera “Nebeski teatar” u režiji Jasmina Novljakovića. Glavnu glumačku postavu čine glumac Enes Kišević u ulozi Držića i glumica Buga Župarić u ulozi Shakespearea, te Sara Kišević u ulozi anđelice. “Nebeski teatar” je zabavna komedija, nadmetanje dvojice velikana dramske umjetnosti Williama Shakespearea i Marina Držića.

Drago nam je što je već prvi dan plovidbe bio uspješan te da su reakcije domaćih i stranih turista bile više nego pozitivne. Brod kulture jedinstvena je kulturno – turistička manifestacija na našim prostorima i treba pohvaliti i inicijativu da brod dovodi knjige stanovnicima otoka i malih mjesta gdje nema knjižara, kazala je Aleksandra Babić, glavna voditeljica marketinga i odnosa s javnošću MasterCard Europe za Hrvatsku i Sloveniju.

Brod kulture sutra stiže u Pag, prekosutra u Starigrad Paklenicu, 3. kolovoza u Sv. Filip i Jakov, a 4. kolovoza u Rogoznicu. (Hina)



Pisane vijesti