Brnjac: Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice bespovratnih 17,1 milijun eura

Slika /1_A_fotke_vijesti/240320_varazdinske_toplice.jpg

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac i ravnatelj Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice Denis Kovačić, danas su u Varaždinskim Toplicama potpisali ugovor za projekt Unaprjeđenje kvalitete smještaja i sadržaja hotela Minerva. Ugovor je vrijedan 17,1 milijun eura, a cilj projekta je Minervu pretvoriti u hotel s četiri zvjezdice.

„Specijalna bolnica u Varaždinskim Toplicama najveća je rehabilitacijska bolnica u Hrvatskoj, u kojoj svakoga dana boravi više od 1.000 pacijenata i gostiju, a ovim ulaganjem unaprijedit će kvalitetu ponude i usluge. Hotel Minerva će nakon ovog unaprjeđenja, koje uključuje rekonstrukcije soba i unutrašnjosti, ali i bazena, kako vanjskih i unutarnjih, tako i terapijskih, biti dodana vrijednost ne samo za Varaždinsku županiju, već za cijelu Hrvatsku. Ovom investicijom Vlada dodatno podupire ulaganje u razvoj kontinenta i kontinentalnog turizma, što je jedan od naših važnih strateških ciljeva“, rekla je ministrica Brnjac prilikom potpisa ugovora te istaknula kako Vlada podupire niz projekata u Varaždinskoj županiji.
 
„Varaždinska županija nametnula se kao središte događanja ne samo na lokalnom ili nacionalnom, već i na međunarodnom nivou. Od Špancirfesta i Baroknih večeri na koje dolaze posjetitelji iz cijele Europe, pa do brojnih drugih kulturnih, ali i sportskih događanja, od kojih će posebno atraktivno biti domaćinstvo Svjetskog rukometnog prvenstva sljedeće godine. Sve su to manifestacije koje podupire Vlada, a da sve naše aktivnosti i ulaganja daju i konkretne rezultate potvrđuju nam i turističke brojke. U Varaždinskoj županiji u ovoj godini je do sada ostvaren 18% veći promet u dolascima i 22% veći u noćenjima u odnosu na prošlu godinu, koja znamo da je bila rekordna godina kada govorimo o predsezoni“, zaključila je Brnjac.
 
Hotel Minerva izgrađen je prije više od 40 godina, a ovaj projekt uključuje rekonstrukciju unutarnjih i vanjskih bazena koji će dobiti vodne atrakcije, zatim terapijskih bazena, smještajnih kapaciteta, kuhinje i restorana, kao i drugih prostora te je predviđena i obnova trga s amfiteatrom. Uz unapređenje kvalitete smještaja i sadržaja, cilj projekta je održivo upravljanje energijom i okolišem, digitalizacija te, u konačnici, održivo upravljanje cjelokupnom destinacijom.

Priopćenja