​Brnjac: Hanžekovićev memorijal od posebnog je značaja za Hrvatsku

Slika /AAA_2020_MINTIS/fotke/200915_hanzek-001.jpeg

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac danas je, kao izaslanica predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, prisustvovala jubilarnom 70. izdanju memorijala Borisa Hanžekovića održanom na stadionu Mladosti u Zagrebu. Ovogodišnji atletski miting dio je WA Continental Tour Gold kategorije, a održan je pod sloganom 'Serbus Hanžek moj!'

„Doživjeti 70. godinu izdanja ovakvog iznimnog sportskog događanja uistinu je prekrasno. Iako u ovim drukčijim vremenima, Hanžekovićev memorijal opet je opravdao sva očekivanja i okupio svjetsku atletsku elitu. Naravno, posebno sam uživala u nastupima naših atletičarki i atletičara, a svima koji su večeras sudjelovali na ovom mitingu čestitam na svemu što su prikazali i što su nam priuštili pravi sportski spektakl“, rekla je ministrica Brnjac.


 
Ovogodišnji Memorijal Borisa Hanžekovića održan je pod posebnim epidemiološkim uvjetima u skladu s preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, ali manji broj gledatelja nije umanjio vrhunski sportski doživljaj.
 


„Ministarstvo turizma i sporta posebnu podršku daje ovakvim događajima i financijski, ali i u svakom drugom smislu. Osim što nam pružaju istinski sportski užitak, to su događaji koji Hrvatsku promoviraju u svijetu, a posebno sada u doba pandemije, jer ovo je dodatni dokaz i pokazatelj kako je naša zemlja sigurna destinacija ne samo za sve turiste koji dolaze, već i za organizaciju ovakvih veličanstvenih događanja“, zaključila je Brnjac.

Pisane vijesti