Britanski touroperatori spremni za nastavak partnerstva s Hrvatskom

Slika /arhiva/09110-wtm-m.jpg

Britanski touroperatori spremni su za nastavak partnerstva s hrvatskih javnim i privatnim turističkim sektorom te vjeruju da će iduće godine uz to partnerstvo ostvariti dobru turističku godinu, zaključak je sastanka predstavnika desetak britanskih touroperatora s ministrom turizma Damirom Bajsom i desetak hrvatskih hotelijera i agencija održanim danas u okviru Svjetske turističke burze - WTM koja se do 12. studenog održava u Londonu. Bajs je britanske partnere izvijestio o poboljšanim i novim modelima udruživanja sredstava za oglašavanje i poticanje dolazaka turista u Hrvatsku za 2010. te istaknuo da vjeruje u dugoročnu suradnju s njima. Predstavnici britanskih touroperatora ističu dobro iskustvo u ovoj godini, naglašavaju da su o svemu dobro informirani te da, kao i do sada, planiraju i dalje povećavati broj turista koje će dovesti u Hrvatsku. I za iduću godinu očekuju kasni booking, ali će nastaviti aktivno raditi i na promociji kao i u suradnji s hotelijerima u Hrvatskoj nastojati ponuditi što povoljnije pakete za Britance, istaknuto je na sastanku.


Britanski touroperatori spremni su za nastavak partnerstva s hrvatskih javnim i privatnim turističkim sektorom te vjeruju da će iduće godine uz to partnerstvo ostvariti dobru turističku godinu, zaključak je sastanka predstavnika desetak britanskih touroperatora s ministrom turizma Damirom Bajsom i desetak hrvatskih hotelijera i agencija održanim danas u okviru Svjetske turističke burze - WTM koja se do 12. studenog održava u Londonu.

Bajs je britanske partnere izvijestio o poboljšanim i novim modelima udruživanja sredstava za oglašavanje i poticanje dolazaka turista u Hrvatsku za 2010. te istaknuo da vjeruje u dugoročnu suradnju s njima.
 
Mjere za udruživanje sredstava su jednostavne i razumljive, temelje se na povjerenju i Hrvatska turistička zajednica nakon potpisivanja ugovora daje avans od 50 posto, objasnio je Bajs koji je istaknuo i da dobra suradnja s touroperatorima s britanskog tržišta donosi dobre rezultate već niz godina.
 


Predstavnici britanskih touroperatora ističu dobro iskustvo u ovoj godini, naglašavaju da su o svemu dobro informirani te da, kao i do sada, planiraju i dalje povećavati broj turista koje će dovesti u Hrvatsku. I za iduću godinu očekuju kasni booking, ali će nastaviti aktivno raditi i na promociji kao i u suradnji s hotelijerima u Hrvatskoj nastojati ponuditi što povoljnije pakete za Britance, istaknuto je na sastanku.
 
Touroperatore je zanimala i situacija oko pulske Zračne luke s obzirom na informaciju o mogućem gubitku međunarodnog statusa te zračne luke zbog mogućega novog Schengenskog režima u zračnim lukama u Hrvatskoj što bi, napominju, za njih bilo jako loše.I ministar Bajs i direktor Glavnog ureda HTZ Niko Bulić kazali da se o tome razgovara u Vladi i da vjeruju u pozitivno rješenje.
 


Bulić je kazao i da za TV oglašavanje u Velikoj Britaniji nema dovoljno novca, ali će se zato Hrvatska pojačano oglašavati na autobusima i drugim javnim mjestima, kao i na internetu.
Napomenuo je i da touroperatori mogu sudjelovati u više modela koje Hrvatska nudi za udruživanje sredstava za oglašavanje i poticanje dolazak, te ih pozvao da se za sve svoje nedoumice obrate HTZ-u ili predstavništvima HTZ-a u svijetu.
 


Ministar Bajs je sastanak zaključio riječima da će Hrvatska biti solidan partner u 2010. godini i da, iako su svi oprezni u procjenama, vjeruje da će partnerstvo s touroperaterima i drugim privatnim sektorom biti dobar odgovor da iduća godina možda ipak bude nešto bolja nego ova. (Hina)


Pisane vijesti