Benkovački Vinfest okupio brojne poznate vinare

Slika /arhiva/12-benkovac0.jpg

Treću godinu za redom grad Benkovac i Turistička zajednica Benkovca organizirali su manifestaciju „Festival vina sjeverne i srednje Dalmacije - Vinfest Benkovac 2012.“, te se u prekrasnom ambijentu Kaštel Benkovića proteklog vikenda okupio velik broj proizvođača vina, poduzetnika, predstavnika vlasti, ali i mnogi drugi gosti.

Gradonačelnik Branko Kutija izrazio je zadovoljstvo velikim interesom vinara i vinogradara koji su željeli sudjelovati u ovoj manifestaciji.

„Uspjeh ove manifestacije od iznimnog je značenja za benkovačko područje sa stoljetnom tradicijom vinarstva i vinogradarstva. Ovog ljeta pripremili smo bogat program i vjerujemo da će svatko naći ponešto zanimljivo za sebe", kazao je gradonačelnik Kutija koji je i sam proizvođač vina.

Savjetnik ministra turizma Ivo Bašić rekao je da ga veseli činjenica što je na planu promocije i proizvodnje kvalitetnih vina zadnjih godina napravljen iskorak uz pomoć, prije svega vinara, ali i hotelijera, ugostitelja i medija, što pokazuju i sve brojnija stručna svjetska priznanja.

Prema ocjenama žirija, šampioni ovogodišnjeg Vinfesta Benkovac su Božo Bačić, Cvitko Teskera i Tomislav Glavić.



Pisane vijesti