Baška Outdoor Festival, do 16. listopada

Slika /arhiva/000_Baska_AD016.jpg

Staze, kao i mnoge druge lokacije Baške, biti će domom drugog izdanja Baška Outdoor festivala, vikenda ispunjenog aktivnostima za bicikliste, trkače, penjače, ali i sve one koji žele upoznati Bašku na potpuno novi način. Baška Outdoor Festival tako će biti domaćinom Female only MTB kampa, koji ponovo obećava odlično iskustvo i druženje za sve žene zaljubljene u vožnju na dva kotača te dva dana organiziranih biciklističkih vožnji s direktorom utrke 4 Islands Tomislavom Zobecom kao najava za 4 Islands 2017.

Outdoor vikend ne bi bio potpun bez track and trail aktivnosti koje će se ove godine odvijati u sklopu KRK ISLAND TRAIL 2016, podijeljenog u tri kategorije Challenger (28km), Active (16km) i Light (6km). Posljednji dan festivala biti će posvećen planinarima i penjačima, koji će se moći upustiti na izlet od oko 14 kilometara do vrha Bag ili provesti dan penjući se po stijenama penjališta Portafortuna.

Prirodne ljepote Baške nude idealnu scenografiju za različite vrste outdoor aktivnosti te se posljednjih godina trudimo iskoristiti pun potencijal za aktivni odmor i život u Baški. Više od 90 km šetnica, biciklističke rute te povijesne i kulturne lokacije, dale su nam poticaj za razvijanje događanja i manifestacija poput Hiking Weekend Baška, Baška Bike Sunday, 4 islands MTB stage race i Krk treking & trail kamp, koji su postavili Bašku među nezaobilazne destinacije za sve ljubitelje aktivnog i sportskog načina života.

Za sve one koji vole spojiti ugodno s korisnim, šest kilometara poučne staze ˝Baška-Zarok-Batomalj-Pod Lipicu˝ omogućava ugodnu šetnju kroz jedinstveni krajolik Bašćanske kotline, njenu povijest i tradiciju. Kulturni aspekt aktivnosti moći će se osjetiti i na otvorenju izložbe „MRGAR, čarobna povijest otoka”, koja je nastala kao rezultat proljetnog photo hikea organiziranog u Baški.

Iako će time naš Baška Outdoor festival doći kraju, kako bi naši posjetitelji mogli uživati u outdoor ponudi Baške na organiziraniji i sigurniji način, realizirali smo projekt ˝Outdoor karte Baška – Punat – Stara Baška˝. Ove karte daju svima onima koji su željni istraživanja temeljan pregled šetnica, te planinarskih i biciklističkih staza Baške i okolnih područja, osiguravajući tako zabavniji i informiraniji pristup aktivnostima. Bez obzira na to radi li se o planinarskom ili biciklističkom pothvatu, šetnji do sv. Ivana ili do platoa Mjeseca s kojih vas očekuju nezaboravni pogledi, outdoor karte pomoći će vam da u potpunosti iskoristite i doživite mnogobrojne pustolovine i lokacije koje vam Baška pruža.

Svi posjetitelji manifestacije Baška Outdoor Festival mogu rezervirati smještaj po posebno povoljnim cijenama kod glavnog sponzora i partnera eventa, Valamar Riviere.



Najave