Backyard Art Festival, do 19. srpnja

Slika /arhiva/backyard-fest_015.JPG

Backyard Art Festival (u prijevodu vrt, zadnje dvorište) osmišljen je kao manifestacija koja kroz svoj program obuhvaća područja kulture, glazbe i sportskih aktivnosti.

Glavni ciljevi festivala su revitalizacija mjesta i zajednice putem društvenog djelovanja, kulturno unapređenje, turistička promocija i “brendiranje” grada Donjeg Miholjca i Osječko-baranjske županije, unapređivanje turističke ponude, doprinos kulturnoj decentralizaciji zemlje, okupljanje različitih generacija, poticanje mladih i talentiranih ljudi, podizanje ekološke svijesti te međunarodna suradnja.

Backyard Festival svojim će sadržajima doprinositi raznolikosti, promovirati pozitivne vrijednosti, okupljati različite generacije te će putem društvenog djelovanja naglasak stavljati na zajedništvo i suradnju. Očekuje se da će festival posjetiti oko dvije tisuće posjetitelja. Procjene se temelje na istraživanju tržišta, prikupljenim podacima kroz anketni upitnik i početnom marketingu. Kroz program manifestacije bit će istican turistički značaj grada Donjeg Miholjca i Osječko-baranjske županije, kroz bogatstvo njihovih povijesnih, kulturnih i prirodnih znamenitosti.

Kulturni program manifestacije obuhvaća izložbu slika pod nazivom “Miholjac kroz povijest” koja će biti postavljena na otvorenom (printovi slika uz šetnicu malog parka), akustična i jazz glazbena događanja, izložbu artističkih instalacija, light art, oslikavanje murala s motivima grada i Osječko-baranjske županije te raznovrsne radionice prilagođene različitim uzrastima. Program kulturnog djela manifestacije održat će se u suradnji s drugim udrugama na lokalnom području i području županije. Glazbeni program činit će nastupi poznatih izvođača uz kvalitetnu produkciju i scenografiju, u dva dana nastupiti će desetak izvođača, dok će sportski program biti realiziran kroz natjecanja u sportovima: košarka, biciklistička natjecanja i pumptrack.

Web: http://baf.com.hr/
Facebook: https://www.facebook.com/BackyardArtFestival?fref=ts
Instagram: https://instagram.com/backyardartfest/



Najave