​Autobusi i tramvaji velikih europskih gradova oslikani motivima Hrvatske

  • Slika /AA_2018_b-fotke/2019 vijesti/Italija_Milano.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Hrvatska turistička zajednica (HTZ)  provodi veliko vanjsko oglašavanje na ključnim emitivnim tržištima Velike Britanije, Nizozemske, Švedske, Italije, Francuske, Češke, Rusije, Ukrajine i Slovenije. Tramvaji, autobusi i trolejbusi Milana, Moskve, St. Petersburga, Kijeva, Lviva, Brna, Plzeňa, Amsterdama, Den Haaga, Stockholma, itd. prometuju oslikani motivima Hrvatske. HTZ je pokrenula i milijun kuna vrijednu kampanju poslovnog turizma s ciljem pozicioniranja Hrvatske kao destinacije pogodne za MICE turizam. Oglašavanje se provodi u svibnju te u rujnu i listopadu, što obuhvaća display i print oglašavanje u specijaliziranim medijima te promociju na društvenim mrežama, na tržištima Velike Britanije, Njemačke, Italije, Francuske, SAD-a, Beneluxa, Švedske, Norveške, ali i Hrvatske.

„Vizualni efekt dokazano privlači veliku pozornost mnoštva ljudi i stvaraju jak i dugotrajan doživljaj kod potencijalnih turista. Veliko vanjsko oglašavanje na najfrekventnijim prometnicama velikih europskih gradova i metropola jedan je od projekata realiziran u sklopu dodatno izdvojenih 10 milijuna kuna za marketinške i PR aktivnosti na emitivnim tržištima u ovoj godini“, istaknuo je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, dodavši kako je vanjsko oglašavanje Hrvatske kao turističke destinacije provedeno putem billboarda u iznimno prometnom londonskom i pariškom metrou, ali i u Pragu, Ljubljani, Rotterdamu, itd.
 
„Kampanja fokusirana na promociju poslovnog turizma nastavak je naših kontinuiranih ulaganja u promociju i razvoj ovog važnog turističkog proizvoda. Hrvatska u ovom segmentu putovanja ima velike potencijale zbog kvalitetne resursne osnove, ali i zbog odličnih referenci što je i potvrđeno kvalitetno odrađenim domaćinstvom posljednjeg velikog međunarodnog skupa Kina +16 koji je nedavno održan u Dubrovniku“, poručio je Staničić.

Pisane vijesti