Apoksiomenova antička kuhinja: 9. Fešta lošinjske kuhinje

Slika /arhiva/M_Vrdoljak_Apoksiomen_mv1.jpg

Na glavnom malološinjskom trgu, 30. travnja u 18 sati, počinje 9. Fešta lošinjske kuhinje. Uz prezentaciju i degustaciju jela svih ugostiteljskih objekata sudionika Fešte, predstavit će se i učenici Srednje ugostitteljske škole „Ambroz Haračić“ iz Malog Lošinja, te vinarije Pilato, Katunar i Kutjevo d.d.

Grad i Turistička zajednica Malog Lošinja u suradnji s lošinjskim ugostiteljima već devetu godinu, tijekom mjeseca svibnja, organiziraju Feštu lošinjske kuhinje. Ovogodišnja je tema Apoksiomenova antička kuhinja, inspirirana važnim otkrićem dragocjene skulpture grčkog atleta Apoksiomena, nađenog upravo na području lošinjskog podmorja.

Tijekom mjeseca svibnja, 17 ugostiteljskih objekata nudit će domaće specijalitete pripremljene na bazi namirnica i načina pripreme kao u doba antike, sastavljene od dva menija s tri slijeda i čašom vina, po popularnim cijenama.



Najave