Aktivni odmor u hrvatskim odredištima tema novog izdanja tipTravel magazina

Slika /arhiva/tipTravel_rujan.jpg

Aktivni odmor u hrvatskim kontinentalnim i primorskim odredištima glavna je tema novog broja tipTravel magazina, digitalnog i interaktivnog online magazina o turizmu i putovanjima, čitanog u više od 120 zemalja svijeta.

Biciklizam, kanuing, rafting, ribolov, planinarenje, off road vožnje, nordijsko hodanje i škraping samo su neke od aktivnosti, navodi se u magazinu, kojima se posjetitelji brojnih hrvatskih destinacija mogu prepustiti u razdoblju kasnog ljeta i jeseni. Poseban naglasak u temi je stavljen na Virovitičko-podravsku i Bjelovarsko-bilogorsku županiju, Karlovac, otok Rab i srednju Dalmaciju.

Magazin donosi i preporuku za izlet iz Dubrovnika u 50-ak kilometara udaljenu općinu Ravno u BiH koja je, između ostalog, dom špilje Vjetrenice, tzv. podzemne Amazone Europe. Od trendova su predstavljene Napoleonove rute po Hrvatskoj, a posebna tema je posvećena eno-gastro ponudi Požeško-slavonske županije. Posjetiteljima Zagreba će u istraživanju čari hrvatske metropole pomoći predstavljena aplikacija Zagreb Be There, a magazin preporuča i odlazak u obližnji Samobor te otkriva kojih se pet doživljaja u tom gradu ne bi smjelo zaobići.

Novi broj magazina čitateljima otkriva i sedam najatraktivnijih dvoraca Zagrebačke županije, tzv. zelenog zagrebačkog prstena, a priče donosi i iz drugih destinacija - Baške Vode, otoka Krka, Baranje, Ličko-senjske županije i ostalih. Tu je i intervju s Petrom Galovićem iz tvrtke Arabco Projects, koji govori o sve većem interesu arapskih ulagača za ulaganja u Hrvatsku, o preduvjetima za snažniji turistički promet iz arapskih zemalja te najavljuje svjetski turistički sajam ITW koji će 2017. biti održan u Abu Dhabiju. Kroz gourmet rubriku su, u suradnji s chefom Brankom Ognjenovićem, predstavljena jela primorske Hrvatske, dok je od inozemnih odredišta predstavljen Myanmar (Burma).

tipTravel magazine izlazi u izdanjima na hrvatskom, engleskom i njemačkom jeziku svaka tri mjeseca te je svim čitateljima besplatno dostupan. Sva izdanja magazina je moguće pronaći na svjetskoj platformi za digitalna izdanja Issuu.com, kao i na iOS Newsstand aplikaciji, koju je moguće besplatno preuzeti u AppStoreu (dovoljno je upisati "tipTravel"). Putem aplikacije je, zbog niza interaktivnosti, omogućen još kvalitetniji doživljaj čitanja, a sve poveznice nalaze se i na web stranici magazina.



Pisane vijesti