Airbnb uključuje u aplikaciju i turističke informacije

Slika /arhiva/Airbnb.JPG

Američki Airbnb odlučio je aplikaciji za dogovaranje smještaja dodati i turističke informacije, a najavljuju i ostale usluge zanimljive turistima, poput rezervacija za restorane.

Nova aplikacija Trips uključuje kategorije 'iskustava', 'mjesta' i smještaja a u Airbnb-ju planiraju u konačnici dodati i letove i usluge.

"Do sada Airbnb se svodio samo na dogovaranje smještaja", napominje suosnivač softverske kompanije i izvršni direktor Brian Chesky. 'Trips' će objediniti "gdje odsjedate, što radite i s kime se sastajete", dodao je Chesky.

'Iskustva' će nuditi pristup 'skrivenim draguljima' poput izrade violina u Parizu ili sudjelovanja u maratonu u Keniji, za što bi turisti inače mogli saznati samo od lokalnog stanovništva, objašnjavaju u Airbnb-ju.

U njihovoj ponudi 'iskustva' se odnose u prvom redu na sudjelovanje u obrtničkim aktivnostima uz vodstvo lokalnih stručnjaka. 'Trips' je u početnoj fazi obuhvatio oko 500 'iskustava' u nekih 10-ak gradova, uključujući San Francisco, Havanu, Pariz, London, Tokio i Seul.

Novost su i Insider Guidebooks (insajderski vodiči), s preporukama lokalnog stanovništva o dobrim restoranima, barovima, parkovima, kafićima i ostalim atrakcijama.

U Airbnbu također navode da su udružili snage s platformom za rezervacije u restoranima, radi dodavanja te opcije u aplikaciju.

Novost je i funkcija Itinerary koji sadrži informacije o rezerviranim terminima smještaja i ostalih aktivnosti.

"Vizija je Airbnb-ja da u konačnici uslugama pokrije sve aspekte putovanja", navodi se u priopćenju.

Paralelno s novom aplikacijom Airbnb je uveo i novi postupak identifikacije u sklopu kojeg će domaćini i gosti 'iskustava' morati dostaviti skenirane dokumente s fotografijama radi utvrđivanja identiteta. Svi će korisnici 'iskustava' morati proći taj postupak koji se testira i za smještaj, dodaju u kompaniji. (Hina)



Pisane vijesti