Agencija za mobilnost i programe EU prihvatila projekt UHPA-e „Fair partnership in tourism“

Slika /arhiva/uhpa_logotip_hr2.jpg

Agencija za mobilnost i programe EU, u sklopu Programa za cjeloživotno učenje „Leonardo da Vinci Mobilnost – Osobe na tržištu rada“, prihvatila je projekt Udruge hrvatskih putničkih agencija (UHPA) „Fair partnership in tourism“.
Koordinator projekta je UHPA, a ostvarit će se u suradnji s njemačkom udrugom neovisnih turističkih agencija (ARS) i njezinim članovima.

Riječ je o dvotjednom stručnom usavršavanju članova UHPA-e i njihovih zaposlenika pod okriljem njemačkih turističkih agencija i turoperatora. Osim usvajanja novih poslovnih znanja, ideja i vještina, cilj projekta je povezati naše agencija s turoperatorima na najvažnijim emitivnim tržištima.

„Fair partnership in tourism“ nije prvi projekt koji je odobren UHPA-i od strane Agencije za mobilnost, koja već ima iskustva s uspješno provedenim projektom mobilnosti u Velikoj Britaniji. Po završetku mobilnosti u Velikoj Britaniji, UHPA je izdala brošuru UHPA Tips and Tricks koja donosi iskustva polaznika mobilnosti i praktične savjete za poslovanje s britanskim partnerima. Prema riječima polaznika, mobilnost je prilika da se na ležeran i jednostavan način steknu kontakti na novim tržištima te razvije i implementira nova ponuda turističkih agencija.

Nakon Velike Britanije, UHPA očekuje veliki interes članova za mobilnost u Njemačkoj. Prijave za program mobilnosti UHPA će zaprimati od rujna, a sudionici će biti odabrani u studenom 2013. godine. UHPA-i je za projekt odobreno nešto više od 130 tisuća kuna, a Udruga nastavlja intenzivan rad na EU projektima. Za sudionike mobilnosti projektom su osigurana financijska sredstva za životne, putne i troškove pripreme.



Pisane vijesti