Adris grupa strateški partner HUP Zagreb

Slika /AA_2018_b-fotke/vijesti/180205_adris_FaH.jpg

Adris grupa postaje strateški partner najveće zagrebačke hotelijerske tvrtke HUP-Zagreb, s kojom je potpisala ugovor o kupoprodaji kojim postaje vlasnikom 77,7 posto udjela u Expertusu, većinskom dioničaru HUP-a, izvijestili su u ponedjeljak iz Adrisa. Ugovor o kupoprodaji tog udjela i strateškom partnerstvu potpisali su u Zagrebu predsjednici uprava Adris grupe Ante Vlahović i HUP-a Zagreb Anđelko Leko, a ugovor stupa na na snagu odobrenjem Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN). Kupnjom 77,7 posto udjela u Expertusu, koji u HUP-u drži 58,6 posto dionica, Adris grupa stvara vodeću hotelsku nacionalnu tvrtku koja posluje u najatraktivnijim turističkim odredištima, Rovinju, Dubrovniku i Zagrebu, a ulaskom u segment gradskih hotela, poput HUP-ovih u Zagrebu, i nastavkom suradnje s uglednim svjetskim brendovima Marriot grupacije odnosno Sheratonom i Westin s kojima HUP surađuje godinama, Adris nastavlja sa strategijom ulaganja u najviše segmente hotelske ponude.

Gotovo 80 posto ponude HUP-a Zagreb čine hoteli sa četiri i pet zvjezdica, što omogućuje cjelogodišnje poslovanje i povećanje operativnih, financijskih i drugih sinergijskih učinaka.

Iz Adrisa ističu da širenjem turističkog portfelja jačaju i svoju temeljnu djelatnost, kao i da će ustrajati na izvrsnosti poslovanja, rastu i razvoju, kao i otvaranju novih radnih mjesta i stvaranju novih vrijednosti za sredine u kojima posluje i dioničare.

Povodom tog ugovora Vlahović je poručio da je Adris krajnje usredotočen na svoje poslovanje, pogotovo na turizam i proizvodnju zdrave hrane.

"Stalno investiramo, godišnje više od 600 milijuna kuna, i jačamo konkurentnost. Uz organski, dvoznamenkasti rast svih naših poslova, ova strateška akvizicija još će značajnije pridonijeti razvoju i dugoročnoj održivosti Adrisa", ocijenio je predsjednik  Uprave Adrisa Vlahović.

HUP-Zagreb vodeća je hotelska tvrtka u Zagrebu i jedna od većih u Hrvatskoj, koja u Zagrebu upravlja i u vlasništvu ima neke od najvećih hotela poput Sheratona i Westina, kao i nekoliko hotela na dubrovačkoj rivijeri.

Dionicama HUP-a obustavljeno je trgovanje na Zagrebačkoj burzi do 11 sati kako bi investicijska javnost bila potpuno i točno informirana o navedenim okolnostima. Zadnja cijena dionice HUP-a u petak je iznosila 3.560 kuna. (Hina/FaH)

Ostale vijesti