ACI u prvih šest mjeseci ostvario 85 milijuna kuna ukupnih prihoda

Slika /arhiva/ACI-logot-w.jpg

ACI d.d. (Adriatic Croatia International Club d.d.) – objavio je poslovne rezultate za prvih šest mjeseci 2013. godine.

Adriatic Croatia International Club – ACI d. d. poslovni je sustav koji čine 21 marina i 1 privezište u koje je 2012. godine uplovilo 84.500 plovila koja su ostvarila 107.608 brod/dana i bile domaćinima više od 400.000 stranih i domaćih nautičara.

Prema objavljenom izvješću poslovanja ACI je u prvih šest mjeseci 2013. godine ostvario 85 milijuna kuna ukupnih prihoda što je blago povećanje od 2 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, odnosno blagi rast ukupnih prihoda za 1,6 milijuna kuna.  U istom razdoblju ostvarena je i bruto dobit u visini od 4.646.352 kune.

Najviše ukupne prihode ostvarile su ACI marina Dubrovnik (11,3 milijuna kuna), ACI marina Split (9,4 milijuna kuna), ACI marina Umag (8 milijuna kuna) te ACI marina Cres (6,6 milijuna kuna ukupnih prihoda).

U kategoriji poslovnih prihoda (sve kategorije usluge veza, prihod od sporednih djelatnosti te ostale usluge nautičarima) u prvih šest mjeseci realizirano je 81,3 milijuna kuna poslovnih prihoda što čini 1 posto povećanja u odnosu na proteklu godinu.

Marine ACI sustava su tijekom prvih 6 mjeseci 2013. godine ostvarile 48,7 milijuna kuna prihoda od stalnog veza. Na mjesečnom vezu u ACI marinama ostvareno je 4,1 milijun kuna ukupnih prihoda (povećanje od 23 posto u odnosu na proteklu godinu), dok se u kategoriji prihoda od dnevnog veza (tranzit) bilježi povećanje od 9 posto u odnosu na proteklu godinu, to jest realizirano je 11,8 milijuna kuna.

Prema fizičkim pokazateljima na stalnom vezu registrirano je 3.445 godišnjih vezova što je smanjenje od 4 posto u odnosu na proteklu godinu. Trend blagog smanjenja broja ugovora o godišnjem vezu odražava otežano poslovanje nautičara zbog kojih je dio vlasnika prodao svoje brodove kao i prelazak dijela brodova na komunalne vezove i vezove u sportskim lučicama. Trend blagog smanjenja broja plovila na godišnjem vezu prema fizičkim pokazateljima ne prati i smanjenje financijskih pokazatelja prihoda od godišnjih vezova. Prihodi od godišnjih vezova su blago porasli, jer je blago porastao i udio većih brodova kod kojih je cijena veza veća.

Na mjesečnom vezu ostvareno je 1.344 mjesečnih ugovora što čini povećanje od 17 posto u odnosu na isto razdoblje 2012. godine. U kategoriji dnevnog veza realizirano je 5 posto više brod dana u odnosu na proteklu godinu, to jest realizirano je 29.657 brod dana.



Pisane vijesti