50 TURISTIČKIH AGENATA IZ SVIJETA U OBILASKU HRVATSKE

Slika /arhiva/HTZlogo.jpg

U Hrvatskoj ovih dana boravi grupa od 50 inozemnih turističkih agenata iz Europe te Rusije, Japana, SAD-a i Kanade, koji će u organizaciji Hrvatske turističke zajednice (HTZ) osim obilaska nekoliko kontinentalnih županija na poslovnoj radionici "Buy Croatia" na Zagrebačkom velesajmu voditi razgovore s predstavnicima domaće turističke industrije.

Radionica će se u sklopu sajma CroTOUR na Velesajmu održati 4. travnja, a cilj je i bolje povezivanje hrvatskih turističkih tvrtki s inozemnim agencijama i turoperatorima te povećanje obuhvata hrvatske turističke ponude u brošurama stranih partnera.

Iz Glavnog ureda HTZ-a ističu i da je krajnji rezultat svih aktivnosti projekta "Buy Croatia", koji će se ove godine nekoliko puta održati u Hrvatskoj, povećanje broja gostiju u organiziranim dolascima s naglaskom na produljenju sezone.

Osim razgovora strani partneri redovito obilaze i određena odredišta u Hrvatskoj direktno se upoznajući s ponudom, a uz Zagreb posjetit će županije Požeško-slavonsku, Brodsko-posavsku, Osječko-baranjsku i Vukovarsko-srijemsku.

Iz HTZ-a napominju da su s tim projektom počeli prošle godine te da su zbog dobrog odaziva stranih partnera te uvrštavanja hrvatske ponude u njihove kataloge i ove godine odlučili nastaviti taj projekt. (Hina)

 



Najave