4. Konferencija golf turizma

Četvrta konferencija golf turizma Hrvatske pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma RH, Središnjeg državnog ureda za sport, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatskog olimpijskog odbora, Udruge gradova, Grada Poreča i Općine Funtana (Hotel Parentium Plava Laguna, Poreč, 3. lipnja 2019.). Partneri konferemcije su: TZ Istarske županije, TZ Poreča, Istarski golf savez, Institut za turizam, Hrvatski golf savez, Golf klub Parentium, UHPA, Prochaska/Toro.

Cilj konferencije je informirati i educirati sve zainteresirane o jednom od najkonkurentnijih i najprofitabilnijih oblika turizma u svijetu. Također, svrha je i obrazovanje administracije, od državne do lokalne razine, o pojedinim aspektima golfa kako bi se ubrzali procesi izdavanja potrebnih rješenja, dozvola i drugih poslova potrebnih za izgradnju golf igrališta i privlačenje investitora.

U Hrvatskoj se planira izgraditi 20-30 visokokvalitetnih golf igrališta u sljedećih 10 do 15 godina, a danas imamo šest golf igrališta, četiri golf centra i sedam vježbališta.

Golf je danas globalno popularan s procijenjenih 60 milijuna registriranih igrača, još barem 10 do 20 milijuna neregistriranih i 32 tisuće igrališta u svijetu, koji su postali sastavni dio turističke ponude razvijenih zemalja. Samo u tuirističkim zemljama Mediterana nalazi se 1500 resorta s 1700 igrališta.

 

Najave