3. međunarodni turistički forum "Kvarner 365(6) dana zdravlja"

Slika /arhiva/C_015_f_Thalassotherapia.jpg

Rivijera Crikvenica već treću će godinu zaredom biti ponosni domaćin vrijednoga skupa, međunarodnog turističkog foruma "Kvarner - 365(6) dana zdravlja", koji će se održati 26. studenoga u crikveničkoj Thalassotherapiji.

Pokrovitelji ovoga skupa su predsjednica Republike Hrvatske, Kolinda Grabar-Kitarović, Ministarstvo turizma, Ministarstvo zdravlja, Hrvatska gospodarska komora, Primorsko-goranska županija, Turistička zajednica Kvarnera i Grad Crikvenica.

Forum "Crikvenica - rivijera zdravlja" prvi je put održan u crikveničkoj Thalassotherapiji 2013. godine, povodom obilježavanja 125. godišnjice turizma u Crikvenici, jer jee ova rivijera još u 19. stoljeću među prvima u Hrvatskoj počela njegovati tradiciju zdravstvenoga turizma. Prirodni ljekoviti činitelji, poput zdrave i povoljne klime i mikroklime te čistoće zraka i morske vode i danas pomažu u prevenciji, oporavku i rehabilitaciji raznih bolesti i poboljšavaju kvalitetu života.

Forum je u 2015. godini dobio još jednog vrijednog suorganizatora - Klaster zdravstvenog turizma Kvarnera, što svakako utječe i na kvalitetnije povezivanje i prezentaciju ponude zdravstvenog turizma na razini Primorsko-goranske županije.

Turistički forum i ove godine okuplja eminentne domaće i strane predavače i sudionike iz područja medicine i gospodarstva, koji će putem prezentacija i konstruktivnih rasprava formirati zaključke vezane uz zdravstveni turizam u Hrvatskoj, ali i šire. Osim uglednih predavača iz Hrvatske, svoja iznimno vrijedna znanja i iskustva predstavljaju i stručnjaci iz Slovenije, Njemačke, Velike Britanije, Mađarske i Ukrajine. Osim što je od ove godine dobio međunarodni karakter, Forum je nadopunjen i novim sadržajem - poslovnom radionicom.

Forum će biti podijeljen u tematske cjeline o zdravstvenom turizmu : razvoj i zakonodavni okvir, marketinške aktivnosti, prodaja usluga i primjeri dobre prakse, kvaliteta usluge i edukacija kadrova i Kvarner - 365(6) dana zdravlja.



Najave