27. Kongres ugostitelja i turističkih djelatnika

Slika /arhiva/231114_hok-kongres.JPG

Kongres ugostitelja i turističkih djelatnika istoimenog Ceha pri Hrvatskoj obrtničkoj komori (HOK), održat će se od 23. do 25. studenoga 2014. u Opatiji, u „Milenij Grand hotelu 4 Opatijska cvijeta“.

Pokrovitelj kongresa je Ministarstvo turizma, a domaćin Obrtnička komora Primorsko-goranske županije.

Kao i na prijašnjim kongresima, kroz stručna izlaganja razmotrit će se stanje ugostiteljske struke, posebice nakon ovogodišnje turističke sezone. Prezentirat će se rad Ceha u prošlom razdoblju, kao i aktualne i zanimljive novosti u poslovanju ugostitelja. 

Kroz radni dio Kongresa razmatrat će se teme od iznimne važnosti za ugostiteljsku struku, kao što su; rezultati turističke sezone 2014., primjena različitih stopa PDV-a u ugostiteljstvu, fiskalizacija - stvarna slika o sektoru, utjecaj statističkih podataka na percepciju sektora, zapošljavanje na povremenim poslovima u ugostiteljstvu, stvarni učinci inspekcijskih nadzora, obrazovanje i podizanje kvalitete u ugostiteljstvu i gastronomiji, kako s malim budžetom do većih prihoda koristeći mogućnosti digitalnog marketinga, upravljanje zadovoljstvom gostiju u turizmu i ugostiteljstvu, kao i druge teme u interesu struke. Ujedno, na početku Kongresa održat će se i panel o temi ugostiteljstvo danas kroz prizmu radnog i poreznog zakonodavstva i obrazovanja.



Najave