24. jesenski međunarodni sajam u Gudovcu

Slika /arhiva/bjelovarski_sajam_l.JPG

Pomoćnica ministra turizma, Olivera Shejbal danas je sudjelovala u otvorenju 24. jesenskog međunarodnog bjelovarskog sajma.

Ovaj sajam međunarodni je gospodarsko-obrtnički i stočarski događaj na kojem će ove godine 500 izlagača iz Hrvatske i petnaestak stranih država predstaviti svoje proizvode i usluge, a u tri dana obići će ga više od 50.000 posjetitelja.

Ove godine, zemlja partner je Izrael te u otvorenju sudjeluje veleposlanica Nj. E. Zina Kalay Kleitman.

Bjelovarski sajam Državi Izrael izuzetno je zanimljiv, upravo jer je poljoprivreda Izraela prepoznata u cijelom svijetu, a njene razvijene tehnologije, u kojem području je Izrael jedan od svjetskih lidera, hrvatskoj strani mogu izuzetno koristiti. Izraelske tvrtke iskazale su želju za sudjelovanjem i komercijalnom suradnjom, a kako postoji veliki potencijal za robnom razmjenom, te kako je Hrvatska zemlja članica EU, moguće je ostvarenje suradnje i u sklopu projekata koji se financiraju EU sredstvima.

Republika Hrvatska i Država Izrael osim u području poljoprivrede, znatne potencijale za produbljenje suradnje imaju i u području turizma, te današnji sajam u Gudovcu predstavlja dobar temelj za kvalitetan nastavak kako u području poljoprivrede, tako i u području turizma.



Pisane vijesti