15. izdanje UNWTO nagrada za izvrsnost i inovacije u turizmu i 3. izdanje UNWTO nagrade za etičnost

Slika /AA_2018_b-fotke/logos/unwto.png

Svjetska turistička organizacija (UNWTO) upravo je objavila poziv na dostavu prijava na 15. izdanje UNWTO nagrada za izvrsnost i inovacije u turizmu.

Prijave na natječaj traju do 31. listopada 2018, finalisti će biti poznati u prosincu 2018., . a pobjednici će biti proglašeni u siječnja 20189. godine za vrijeme međunarodnog turističkog sajma u Madridu (FITUR).

Ovime UNWTO želi dati priznanje javnom i privatnom sektoru te nevladinim organizacijama za njihov doprinos konkurentnom i održivom razvoju turizma na lokalnoj, regionalnoj i međunarodnoj razini. Navedeni doprinos treba biti u skladu s Globalnim etičkim kodeksom u turizmu (https://mint.gov.hr/UserDocsImages/dokumenti/101213-unwto-kodeks.pdf) kao i principima Ciljeva održivog razvoja (uobičajeni engleski akronim: SDG, više na: https://www.un.org/sustainabledevelopment/sustainable-development-goals/ ).

UNWTO je 2016. godine odlučio nagrađivati, osim inovacija i izvrsnosti, i etično ponašanje u turizmu. Na ovaj se natječaj mogu prijaviti isključivo predstavnici privatnog sektora, koji su ujedno potpisnici Globalnog etičkog kodeksa za turizam.

Više informacija kao i dokumenti potrebni za prijavu za ove nagrade dostupno je na poveznicama: http://know.unwto.org/webform/15-unwto-awards-call-applications te http://ethics.unwto.org/event/2019-unwto-ethics-award-call-applications







 

Pisane vijesti