11. Strateški forum na Bledu: panel rasprava o temi „Sigurnost i održivost turizma“

Slika /arhiva/060916_PRH KGK.jpg

U organizaciji Ministarstva vanjskih poslova Republike Slovenije te u suradnji s Centrom za europsku perspektivu, 5. i 6. rujna 2016. godine na Bledu, održan je 11. Strateški forum. Tema ovogodišnjeg Foruma bila je ‘‘Očuvanje budućnosti‘‘, a okupilo se oko 500 sudionika iz regije i svijeta, uključujući šefove država i vlada, ministre, diplomate, gospodarstvenike, akademsku zajednicu, mlade i predstavnike medija. U okvirima ovogodišnjeg Foruma održan je poslovni forum koji je ponudio platformu za suradnju između javnog i privatnog sektora te forum mladih kao mjesto izražavanja vizija sljedeće generacije lidera. U dva dana na tematskim panelima bilo je riječi o ugrozama i najvećim izazovima za kolektivnu sigurnost i Europu 21. stoljeća, a 6. rujna održana je panel rasprava o temi „Sigurnost i održivost turizma“.

U organizaciji Ministarstva vanjskih poslova Republike Slovenije te u suradnji s Centrom za europsku perspektivu, 5. i 6. rujna 2016. godine na Bledu, održan je 11. Strateški forum. Tema ovogodišnjeg Foruma bila je ‘‘Očuvanje budućnosti‘‘, a okupilo se oko 500 sudionika iz regije i svijeta, uključujući šefove država i vlada, ministre, diplomate, gospodarstvenike, akademsku zajednicu, mlade i predstavnike medija.

U okvirima ovogodišnjeg Foruma održan je poslovni forum koji je ponudio platformu za suradnju između javnog i privatnog sektora te forum mladih kao mjesto izražavanja vizija sljedeće generacije lidera. U dva dana na tematskim panelima bilo je riječi o ugrozama i najvećim izazovima za kolektivnu sigurnost i Europu 21. stoljeća, a 6. rujna održana je panel rasprava o temi „Sigurnost i održivost turizma“. Glavni tajnik Svjetske turističke organizacije (UNWTO) Taleb Rifai, bio je glavni govornik u područjima turizma i putovanja. Na 11. Strateškom forumu sudjelovalo je izaslanstvo Ministarstva turizma Republike Hrvatske predvođeno pomoćnicom ministra Oliverom Shejbal.

Na marginama Foruma, pomoćnica ministra Shejbal održala je niz bilateralnih susreta. U razgovoru s ministrom za gospodarski razvoj i tehnologiju Republike Slovenije Zdravkom Počivalšekom potvrđena je kvalitetna dosadašnja suradnja uz obostrane želje za njezinim nastavkom i jačanjem. Tijekom susreta s glavnim tajnikom UNWTO-a Talebom Rifaiem, Rifai je pohvalio aktivnosti Hrvatske u okvirima UNWTO i doprinos koji daje kao članica Izvršnog vijeća UNWTO. Pomoćnica ministra turizma Shejbal razgovarala je i s predsjednicom RH Kolindom Grabar Kitarović koja je pozdravila sudjelovanje predstavnika Ministarstva turizma na Forumu.



Pisane vijesti