10. Dan turizma grada Krka

Slika /arhiva/grad_krk-071016.jpg

Na kraju još jedne uspješne sezone, u organizaciji Turističke zajednice grada Krka, 10. po redu okupljanje svih dionika turističke ponude poznato kao Dan turizma, održat će se 12. listopada 2016. godine, s početkom u 10.00 sati, u Valamar Koralj Romantic hotelu.

Zadaća ovog sada već tradicionalnog susreta, uz osvrt na netom završenu turistički sezonu tijekom koje je još ranije nego li prethodne na području grada Krka ostvareno milijun noćenja, jest zajedničko kreiranje planova za buduće razdoblje, što bi trebalo pridonijeti ujednačenom razvoju svih segmenata destinacijskog proizvoda. Drugim riječima, cilj je, kao i dosad, okupiti sve predstavnike gospodarskog i građanskog sektora da iz vlastitog diskursa rasprave predložene teme kako bi se dobila što jasnija slika funkcioniranja destinacije, odnosno kako bi se sa što više konkretnih zaključaka krenulo u planiranje nadolazećeg razdoblja.

U odnosu na prethodna izdanja Dana turizma, na ovogodišnjem će se raspravljati o izradi Strategije razvoja turizma grada Krka za razdoblje od 2016. do 2020. godine.

Kako je riječ o jednome od strateških gradskih dokumenata, početak druženja bit će posvećen upravo raspravi o temi budućeg razvoja te za grad najvažnije gospodarske grane, a nakon predstavljanja dosad definiranog sadržaja Strategije, uslijedit će analiza netom završene turističke sezone.



Najave