UNWTO: Otvorene prijave za 4. globalno natjecanje novih poduzeća u gastro turizmu

Slika /2021_ilustrac_f/unwto-logo.jpg

Nakon uspjeha prethodnih izdanja, UNWTO je u suradnji s Baskijskim kulinarskim centrom otvorio  prijave za 4. globalno natjecanje za nova poduzeća u gastronomskom turizmu: https://www.unwto.org/startup-competition/4th-global-gastronomy-tourism-startup-competition.

Cilj ovog natjecanja je identificirati izazove i projekte te promovirati inovacije koje mogu transformirati sektor gastronomskog turizma u bliskoj budućnosti.

Rok za prijavu je 6. lipanj 2024., popis finalista bit će objavljen 6. rujna 2024., a pobjednici će biti proglašeni na 9. UNWTO Svjetskom forumu o gastronomskom turizmu.

Prijaviti se mogu nova poduzeća (startup) koji razvijaju i promoviraju rješenja ili nove usluge u tri kategorije: nove tehnologije (projekti koji pružaju rješenja ili usluge u gastronomskom turizma temeljene na upotrebi visoke tehnologije), lokalni utjecaj (projekti koji značajno doprinose transformaciji i društvenom poboljšanju u području provedbe u sektoru gastronomskog turizma), te u kategoriji održivost i otpad (projekti koji razvijaju i promoviraju održivost i/ili upravljanje otpadom od hrane kojeg generiraju turisti).

Projekti moraju biti usklađeni s UN ciljevima Održivog razvoja i uvođenjem tehnoloških elemenata te u ranoj fazi razvoja.

Pisane vijesti