Poziv na prijavu za nagrade Održivi kulturni turizam 2023

Slika /AAA_2020_MINTIS/logos/flag-of-european-union.jpg

​S ciljem podizanja vidljivosti europskih destinacija kulturnog turizma, njihove promocije te dijeljenja iskustava i međusobne suradnje ove godine 10. put za redom održava se dodjela nagrada „Destinacije održivog kulturnog turizma“ u organizaciji ECTN-a i partnerstvu s Europa Nostra, European Travel Commission i NECSTourR-om.

Rok za podnošenje prijava za nominaciju za ovogodišnje nagrade „Destinacije održivog kulturnog turizma“ je 30. lipnja 2023. do 17 h putem platforme : https://culturaltourism.awardstage.com

Nominacije mogu podnijeti europska turistička odredišta, predstavnici nacionalnih, regionalnih i lokalnih vlasti, turističke zajednice, organizacije za destinacijski menadžment, muzeji, interpretacijski centri, kulturne rute, festivali i nevladine organizacije u kulturi.

Nagrade će biti dodijeljene destinacijama kulturnog turizma koje pokažu značajne rezultate u povećanju doživljaja posjetitelja uz istovremeno uvažavanje tradicije i uključivanje lokalnih zajednica u posljednje tri godine i to kroz neku od određenih tema: digitalizacija i digitalna tranzicija uključivo pametni turizam i pametne destinacije; povijest i baština; baština na rijekama; transnacionalni tematski turistički proizvodi; vjerski, hodočasnički i duhovni turizam; tradicionalne vještine, obrti i kreativnost.

​Nagrade će se dodijeliti na 16. Međunarodnoj konferenciji kulturnog turizma koja će održati na Cipru od 18 do 21. listopada 2023.

Pisane vijesti