Održan prvi sastanak projektnih partnera NaTour4CChange u Zagrebu

Slika /1_A_fotke_vijesti/natour4change_logo.jpeg

U Zagrebu je od 17. do 19. lipnja 2024. održan 1. sastanak partnera na projektu NaTour4CChange koji se financira u sklopu programa Interreg projekta.

Riječ je o europskoj inicijativi s ciljem poboljšanje upravljanja održivim turizmom u područjima visoke ekološke vrijednosti povezivanjem turizma i prirode radi rješavanja klimatske krize kroz pristup temeljen na ekosustavu.
Projekt će uspostaviti zajedničke metode koje će omogućiti regijama Mediterana da procijene svoje prioritete klimatske prilagodbe i ublažavanja klimatskih promjena povezanih s turizmom te da poduzmu klimatske mjere kroz planove i strategije s ciljem povećanja otpornosti obalnih mediteranskih regija.

Institut za turizam Zagreb vodeći je partner projekta, a u projektu sudjeluje ukupno 10 partnera iz 8 mediteranskih zemalja te je dodatno uključeno još 18 partnera iz 9 zemalja.

Više informacija o projektu možete pronaći OVDJE.

Na sastancima u Zagrebu između ostalog raspravljalo se o metodološkom okviru za procjenu glavnih pitanja povezanih s obalnim turizmom u vezi s ublažavanjem i prilagodbom klimatskim promjenama, metodološkom okviru za procjenu glavnih pitanja povezanih s obalnim turizmom koja se tiču klimatskih promjena, pristupu izradi regionalnih klimatskih strategija i planova za turizam, pristupu izradi klimatskih strategija i planova destinacijskog turizma te su bili predstavljeni koncepti i primjeri dobre prakse.

Pisane vijesti